search

Ons nieuws van dinsdag 5 december 2023

Recensie Netflix-serie 'Bad Surgeon: Love under the Knife'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Bad Surgeon: Love under the Knife'

Journalistiek onderzoek naar een dokter met godscomplex en slechte bedoelingen wijkt helaas af voor een liefdesverhaal.

Regie: Ben Steele | Afleveringen: 3 | Speelduur: 43-58 minuten | Jaar: 2023

Een medisch wonder: chirurg Paolo Macchiarini heeft een manier gevonden om plastic luchtpijpen te ontwikkelen die patiënten met chronische luchtwegproblemen kunnen helpen. Alleen wordt al snel duidelijk dat Macchiarini niet is wie hij zegt te zijn en begint zich een bizar verhaal te ontvouwen. Bad Surgeon: Love Under the Knife laat zowel Macchiarini's ex-verloofde als een horde journalisten dit dubbelleven blootleggen. Maar wat een interessant onderzoek naar medische misstanden had kunnen worden, vervalt al snel in een overgedramatiseerd liefdesverhaal.

Hoe Macchiarini als chirurg is begonnen wordt nooit duidelijk, aangezien de documentaire daar geen aandacht aan schenkt. Wel is helder dat hij al vroeg goede connecties heeft gemaakt binnen het werkveld, waardoor hij is opgeklommen naar een positie waarin hij zijn experimenteleliechirurgie kan uitvoeren. Maar wanneer drie patiënten op rij na hun operatie sterven, beginnen journalisten in Macchiarini's verleden te duiken en blijkt zijn hele carrière een leugen. Op een vlot tempo ontrafelt zijn verhaal en wordt duidelijk in welke mate zijn handelen crimineel is.

Deze journalistieke invalshoek is erg interessant. Niet alleen om hoe de zaak wordt opengebroken, maar vooral omdat de grote invloed van de media bijdroeg aan Macchiarini's misstanden. Want juist dankzij de verschillende documentaires over zijn 'revolutionaire' werk kon hij zo lang met zijn ongure praktijken doorgaan. Dat verscheidene partijen op de hoogte waren van zijn gefingeerde uitslagen en successen legt de schrijnende machtshonger van de verantwoordelijke documentairemakers bloot.

Helaas schenkt Bad Surgeon: Love Under the Knife daar weinig aandacht aan. Al snel laat de documentaire de mediakritiek en onderzoeksjournalistiek links liggen en duikt in een liefdesverhaal. Macchiarini's ex-verloofde Benita Alexander, journalist en televisiemaker, vertelt persoonlijk haar hartenpijn en alle manieren waarop ze in de maling is genomen. Jammer genoeg voelt dit enkel als revanche voor haarzelf, in plaats van het daadwerkelijk blootleggen van het verhaal.

Door deze verhaallijn raken de grote misstanden richting de patiënten ondergesneeuwd. Dat mensen hun leven hebben verloren wordt op hetzelfde niveau geplaatst als vreemdgaan. Dit vermindert niet alleen de zwaarte van Macchiarini's daden, maar haalt ook het tempo van de serie onderuit. Verschillende dramatische elementen, zoals zijn godscomplex, zijn medische verleden en het omgekochte Zweedse ziekenhuis, worden hierdoor volledig aan de kant geschoven.

Niet geholpen door klakkeloze tijdssprongen is het eindresultaat een incomplete en uitermate chaotische vertelling over de onethische dokter. Door constant terug te grijpen naar Macchiarini's relationele misstanden blijft Bad Surgeon: Love Under the Knife hangen bij de partner met haar gebroken hart in plaats van te focussen op de menselijke proefkonijnen die aan de handen van deze kwakzalver kwamen te overlijden.

★★★☆☆

Bad Surgeon: Love under the Knife is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Monarch: Legacy of Monsters'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Monarch: Legacy of Monsters'

Heerlijke monsterserie die voortborduurt op King Kong en vooral Godzilla.

Regie: Mairzee Almas, Julian Holmes, Hiromi Kamata, e.a. | Cast: Anna Sawai (Cate), Ren Wataba (Kentaro), Kiersey Clemons (May), Wyatt Russell (jonge Lee), Kurt Russell (oude Lee), Anders Holm (jonge Bill), Mari Yamamoto (Keiko), Joe Tippett (Tim), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 41-51 minuten | Jaar: 2023

Godzilla's zeventigste verjaardag staat voor de deur. Getuige de meer dan uitstekende Japanse film die afgelopen week uitkwam is het monster nog steeds springlevend. De radioactieve dino mocht al meerdere malen ruziemaken met andere monsters, zoals tweeënhalf jaar geleden in Godzilla vs. Kong, waarop volgend jaar het vervolg verschijnt. Gezien de populariteit van deze uit de kluiten gewassen monsters was een serie niet eens zo'n gek idee.

Het tiendelige Monarch: Legacy of Monsters haakt aan bij de recente films die behoren tot het zogenaamde MonsterVerse. In de proloog herkennen we John Goodmans personage uit Kong: Skull Island. Hij speelt opnieuw Bill Randa, die in 1973 werkzaam is voor Monarch. Deze mysterieuze organisatie is een samenwerkingsverband van overheden en wetenschappers met als doel om zogenaamde titanen (enorme monsters waar ook Godzilla en Kong toe behoren) in kaart te brengen, te bestuderen en te volgen.

Terug in de tijd: in de jaren vijftig maakt Randa deel uit van een onderzoeksteam dat samen met de Japanse wetenschapper Keiko en militair Lee Shaw op expeditie is in Kazachstan, waar hoge radioactieve waarden zouden kunnen duiden op de aanwezigheid van titanen. Parallel hieraan maken we in 2015 kennis met Keiko's kleindochter Cate, die na de vermissing van haar vader Hiroshi op zoek gaat naar antwoorden in Tokio. Daar ontdekt ze het dubbelleven van haar vader en stuit ze op haar halfbroer Kentaro.

Ze besluiten samen met Kentaro's ex May en de oudere Lee op zoek te gaan naar de verdwenen Hiroshi, die betrokken is bij de geheime missies van Monarch. Fans van de monsterfilms mogen zich verheugen op een feest van herkenning, maar ook zonder alle achtergrondinfo is Monarch: Legacy of Monsters een uitermate amusant avontuur waar de vaart goed in zit.

Er blijkt sprake van een nieuwe wereldorde na G-Day: de dag waarop Godzilla in San Francisco huishield. Cate ondervond de gevolgen van de aanval aan den lijve en verloor hierbij haar vader uit het oog. De planeet is ingesteld op mogelijke aanvallen van Godzilla, waarvoor schuilkelders en waarschuwingssystemen zijn ingesteld. De link met natuurrampen als tsunami's, aardbevingen en pandemieën is snel gelegd, al pakken de schrijvers daar jammer genoeg niet erg op door.

Halverwege de serie slaat de toon wat om, wanneer de rol van zowel Lee als Monarch ter discussie wordt gesteld. De schrijvers fietsen dan onnodige verwarring in het voorheen tamelijk rechtlijnige plot dat het midden houdt tussen een fascinerende zoektocht en afgemeten actiemomenten. Doordat personages tamelijk fluïde en onbetrouwbaar blijken in hun motieven en handelen, leveren ze in aan geloofwaardigheid. Vaak zit er als kijker dan weinig anders op dan je maar met de gebeurtenissen mee te laten voeren.

De speciale effecten zijn van zeer hoog niveau, al zijn de minuten waarin de monsters daadwerkelijk in volle glorie door het beeld banjeren beperkt en wordt een hoop gefingeerd met licht-, weer- en geluideffecten. Gelukkig wordt menig aflevering beëindigd met monstergevechten die sterk doen denken aan de gamereeks Monster Hunter. De slotaflevering is op het sentimentele af en laat een knoeperd van een open einde achter. Monarch: Legacy of Monsters is heerlijk popcornvermaak met een hoge productiewaarde en voldoende emotionele, plotmatige én monstermassa, dus kom maar op met dat tweede seizoen!

★★★★☆

Monarch: Legacy of Monsters is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt de hitserie 'New Girl' terug? Acteur praat over de mogelijkheid
Series / Nieuws

Komt de hitserie 'New Girl' terug? Acteur praat over de mogelijkheid

Fans hebben gesproken: ze willen New Girls terug. Acteur Lamorne Morris prata over de mogelijkheden van dit nieuwe project.

De laatste tijd worden er steeds meer series uit de oude doos gehaald. Zo heeft Sex and the City al een volledig nieuw jasje gekregen, maar ook andere series krijgen nu de mogelijkheid om terug te keren. New Girl kreeg altijd positieve reacties en zou dus een fantastische comeback kunnen maken.

New Girl kreeg al snel veel toegewijde fans en deze groeide alleen nog maar toen de serie werd gestreamd op Netflix. Doordat iedereen weer fan geworden is van de serie, hoopten kijkers dat er nog meer afleveringen zouden komen.

Een hereniging met de cast


New Girl-ster Lamorne Morris bevestigde al meteen dat hij open staat voor een hereniging en het een heel leuk idee vindt. Toch heeft hij wel wat twijfels, want het succes van de cast kan het mogelijk heel moeilijk maken om iedereen weer terug te halen voor een nieuw project.

Morris blijft echter enthousiast over de serie en de mogelijkheid op een terugkeer: "Het is één van die series die een andere fanbase heeft gekregen. De serie zal blijven resoneren met fans. Mensen zullen zich altijd kunnen identificeren met de dynamiek van deze vriendengroep, en het is gewoon grappig."Alles voor de fans


Als laatste laat Morris weten dat hij alles zou doen voor zijn fans. Als zij dus een nieuwe versie van New Girl willen, "zou [hij] dat graag doen".

Stream New Girl op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie die iedereen haat, maar waarmee de kijkers niet kunnen stoppen
Series / Nieuws

De serie die iedereen haat, maar waarmee de kijkers niet kunnen stoppen

Niemand vindt deze serie leuk, maar toch zijn de kijkcijfers torenhoog.

Over het algemeen houden kijkers van een serie als deze meerdere seizoenen krijgt. Het is namelijk heel simpel: vindt het publiek een serie niet leuk? Dan krijgt deze geen vervolg. Tenzij iedereen de serie aan het hate-watchen is. Het bekendste voorbeeld hiervan is Riverdale, maar er is nog een andere serie die bovenaan de lijst staat.

Het kan gebeuren dat de verhaallijnen van een serie zo ongelofelijk slecht worden dat het moeilijk is om weg te kijken. Dit kan aan van alles liggen; het kan slecht acteerwerk zijn, een slecht plot of oppervlakkige stereotypen.

De beste serie om in alle haat te kijken


De kijkcijfers blijven dan toch binnenstromen, net zoals de volgende seizoenen. Dit was precies het geval bij Emily in Paris. De serie wilde de volgende beste romcom-serie worden, maar dit plan was iets te hoog gegrepen.

De serie beeldt Fransen op een hele stereotiepe manier af en doet niets om hier nuance in aan te brengen. Het ergste is nog dat dit vanaf seizoen 1 niet verbeterd is. Dit is echter nog niet het grootste probleem van de serie.

Het grootste probleem


Het ergste aan de serie is de hoofdpersoon, Emily Cooper. Er is bijna niemand die nog oppervlakkiger is of nog egoïstischer. Je zou kunnen zeggen dat ze de moderne Carrie Bradshaw uit Sex and the City is, maar dat is eigenlijk nog een belediging voor Carrie.Alles aan de serie is overdreven, maar toch is het onmogelijk om weg te kijken.

Te streamen op Netflix


Stream Emily in Paris op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De geheime wraakscène van 'The Office' die nooit het scherm haalde
Series / Nieuws

De geheime wraakscène van 'The Office' die nooit het scherm haalde

Verwijderde scène duikt weer op en fans snappen niet waarom deze niet in de serie zat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alle personages in The Office zijn minstens één keer gebruikt voor een goede grap. En hoewel de karaktereigenschappen van de personages uitvergroot zijn, zal je altijd wel een versie van een Michael, Phyllis of Angela in een kantoor vinden.

Dat is ook het sterkste element van The Office: de serie is heel erg herkenbaar. En het feit dat er af en toe zoete wraak genomen wordt op iemand helpt natuurlijk mee met de entertainmentwaarde.

De beste wraak-scène


Er is ooit een goede wraak-scène gefilmd die iedereen wel had willen zien, maar helaas is deze verwijderd uit de serie. Ryan Howard (B.J. Novak) is iets te enthousiast over zijn nieuwe promotie en komt in een competitie met Jim (John Krasinksi) terecht.

Alle fans zouden meteen de kant van Jim gekozen hebben en Ryans egocentrische en meedogenloze acties zouden hem ook niet echt geholpen hebben. Tel hierbij op dat Ryan eigenlijk een fraudeur was en hij wordt meteen het minst sympathieke personage van de serie.

Van promotie tot geschreeuw


In de scène is David Wallace te zien die brutaal tegen Ryan schreeuwt. Dit gesprek gaat zelfs zo ver dat Ryan uiteindelijk aan het huilen is aan zijn bureau.Dit hadden fans ongetwijfeld graag willen zien, maar de scène is nooit in de eerste aflevering van seizoen 5 gekomen.

Te streamen op Netflix


The Office is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maken de 'Gen V'-personages een kans om lid te worden van The Seven in 'The Boys'?
Series / Nieuws

Maken de 'Gen V'-personages een kans om lid te worden van The Seven in 'The Boys'?

Gen V en The Boys zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar hebben de personages van Gen V eigenlijk wel de kans om bij The Seven te komen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Prime Video is druk bezig met het uitbreiden van hun superhelden. Van Invincible tot The Boys en nu de nieuwe Gen V, de streamingdienst is een eigen superheldenuniversum aan het bouwen. Gen V en The Boys spelen zich in dezelfde wereld af, maar gaat er ooit een crossover komen voor de iconische Seven?

Gen V leunde zwaar op The Boys en kwam zelfs met grote cameo-optredens van onder andere Antony Starr (Homelander) en Karl Urban (Billy Butcher). De jonge generatie vecht om een felbegeerde plek in The Seven, maar hebben ze hier ook echt kans op?

De series hebben een nauw verband


De gebeurtenissen in Gen V spelen een grote rol in The Boys seizoen 4. The Boys-maker Eric Kripke liet weten dat de Butcher-cameo een belangrijk onderdeel van seizoen 4 gaat worden.

Het einde van Gen V stond stil bij het virus dat superhelden kan doden en Butcher weet hier nu van. Met deze kennis zal hij seizoen 4 beginnen. De series zijn dus één geheel, ondanks dat het twee verschillende verhalen zijn.

Een kans op The Seven?


De series hebben dus zoveel met elkaar te maken dat er dus ook een kans is dat de personages van Gen V op een gegeven moment zo belangrijk zijn dat ze de overstap mogen maken naar het echte werk. In theorie is het dus een logische volgende stap, maar of de makers dit ook in praktijk gaan brengen is een andere vraag.Stream Gen V op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed bekeken Netflix-hit wordt verslagen in de ranglijst met beste bovennatuurlijke fantasyseries
Series / Featured

Goed bekeken Netflix-hit wordt verslagen in de ranglijst met beste bovennatuurlijke fantasyseries

De Netflix-serie Lucifer staat op slechts een derde plaats in de lijst met beste bovennatuurlijke tv-series.

Bovennatuurlijke fantasyseries doen het doorgaans goed. Er zijn dan heel wat series verschenen met meerdere seizoenen. De afgelopen jaren bleek Lucifer van de streamingdienst Netflix een enorme hit. Toch is een andere bovennatuurlijke serie meer geliefd.

Op de website Ranker staat namelijk de serie Supernatural bovenaan de lijst De 280+ beste bovennatuurlijke series. De poll kreeg maar liefst 546 duizend stemmen en met ruim 24 duizend stemmen staat de serie met Jared Padalecki en Jensen Ackles aan kop.

Supernatural


Supernatural, in Nederland te zien op HBO Max volgt de broers Sam en Dean Winchester, die opgroeiden als jagers van het bovennatuurlijke. Na de mysterieuze dood van hun moeder, reizen ze door Amerika in hun '67 Chevy Impala om geesten, demonen en andere bovennatuurlijke wezens te bestrijden.

Hun zoektocht ontrafelt grotere mysteries, waaronder het lot van hun vermiste vader en een profetie die hun eigen lot bepaalt in de strijd tussen hemel en hel.

Lucifer


De serie Lucifer van Netflix gaat over de Duivel. Hij verlaat de hel en wordt nachtclubeigenaar in Los Angeles. Ook helpt de lokale politie misdaden oplossen. Hieronder vind je beide series terug in de bovenste tien films in de lijst van Ranker.


1. Supernatural
2. The Originals
3. Lucifer
4. Teen Wolf
5. Stranger Things
6. The Vampire Diaries
7. Grimm
8. Game of Thrones
9. Wednesday
10. Charmed

Als we door de volledige lijst scrollen, dan zien we ook series als True Blood, Buffy the Vampire Slayer, Once Upon a Time en Constantine.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superspannende trailer 'True Detective: Night Country'
Series / Trailer

Superspannende trailer 'True Detective: Night Country'

Jodie Foster speelt de hoofdrol in het duistere vierde seizoen van de anthology-serie.

HBO Max heeft de volledige trailer onthuld voor True Detective: Night Country, het vierde seizoen in de anthology-misdaadserie.

Nic Pizzolatto bedacht de serie, waarvan het eerste seizoen met Matthew McConaughey en Woody Harrelson onmiddellijk een hit bleek.

Topacteurs


In seizoenen twee en drie zagen we acteurs als Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Stephen Dorff en Mahershala Ali de revue passeren.

Elk seizoen richtte zich op een specifieke misdaad die door een rechercheur of twee rechercheurs moest worden opgelost. In elk seizoen was de setting en cast anders.

Veteraan en groentje


En dat geldt ook voor seizoen 4, waarin Oscarwinnaar Jodie Foster en nieuwkomer Kali Reis de hoofdrollen spelen.Beide acteurs lieten al via verschillende social media-kanalen van HBO weten dat ze niet konden wachten om de trailer voor het nieuwe seizoen te onthullen, en die is er nu dus. Je kunt hem hieronder checken!

IJskoud mysterie


Seizoen 4 speelt zich af in het dorpje Ennis in Alaska, waar gedurende een winternacht acht mannen die werken op het Tsalal Arctic Research Station zonder enig spoor verdwijnen.Het is nu aan rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) om de zaak op te lossen. Ze worden echter ook geconfronteerd met hun eigen duistere geschiedenis en de geheimen van deze plek in Alaska.

True Detective: Night Country is vanaf 14 januari 2024 te streamen via HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiële bevestiging Disney: deze twee 'Star Wars'-series komen uit in 2024
Series / Nieuws

Officiële bevestiging Disney: deze twee 'Star Wars'-series komen uit in 2024

Na 2023 volgt er opnieuw een jaar vol spektakel tussen de sterren.

Het nieuwe jaar nadert en ook Star Wars-fans vragen zich natuurlijk af wat 2024 hen gaat brengen. Disney heeft nu deels antwoord gegeven op die brandende vraag.


Op haar website bevestigt de studio dat er in ieder geval twee live-action series uitkomen in 2024: The Acolyte en Skeleton Crew.

Opvallend


Opvallend is de volgorde waarin de nieuwe series staan; die suggereert dat Skeleton Crew later uitkomt dan The Acolyte, terwijl de serie eerst mogelijk zelfs nog dit jaar in première zou gaan.

De grote afwezige is natuurlijk Andor. Al sinds het sterke eerste seizoen kijken fans uit naar het tweede seizoen, maar die wordt niet door Disney bevestigd. De serie werd dit jaar al opgenomen, maar lijkt door de stakingen eerder dit jaar nu naar 2025 te gaan.

Grote afwezige


In afwachting van al het nieuwe werk kijk je het eerste seizoen van Andor – en natuurlijk de andere Star Wars-series – op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Alyson Gorske uit de populaire nieuwe Netflix-serie 'Obliterated' de nieuwe Margot Robbie?
Series / Nieuws

Is Alyson Gorske uit de populaire nieuwe Netflix-serie 'Obliterated' de nieuwe Margot Robbie?

Alyson Gorske timmert flink aan de weg in Hollywood en wordt vergeleken met Margot Robbie.

Alyson Gorske lijkt definitief door te breken met haar rol in het populaire Obliterated op Netflix. Zij speelt de rol van de mysterieuze 'Lana' in de serie. Waar komt deze nieuwe ster precies vandaan?

Gorske verhuisde op 18-jarige leeftijd van Washington naar Los Angeles. Daar volgde ze lessen aan de prestigieuze Stella Adler School, waarna ze nog twee jaar studeerde aan de American Academy of Dramatic Arts in Hollywood.

Eerste stappen


Na haar eerste stappen in korte films en een gastrol in de televisieserie Awkward Exes volgde in 2018 een mooie bijrol in de speelfilm Southern Decadence.

In 2020 speelde ze één van de hoofdrollen in de film Battle Star Warsen bijrollen in Airliner Sky Battle en Meteor Moon. In 2021 speelde ze in de horrorfilm 616 Wilford Lane, maar ook in Jungle Run en The Devil's Triangle.

Fantastische looks


Ze kan niet alleen erg goed acteren maar ziet er ook nog eens fantastisch uit! Ook in de serie Obliterated vol met mooie mensen is zij gelukkig te zien. Fans omschrijven haar op Instagram al als de nieuwe Margot Robbie!

Bekijk deze veelzijdige actrice in Obliterated op Netflix.


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ bevestigt drie Marvel-series in 2024, waaronder 'X-Men'
Series / Nieuws

Disney+ bevestigt drie Marvel-series in 2024, waaronder 'X-Men'

Naast Echo en X-Men 97 verschijnt volgend jaar ook de serie Agatha: Darkhold Diaries.

Dit jaar kregen we op Disney+ de Marvel-series Secret Invasion en Loki seizoen 2 te zien en er er waren vijf afleveringen van I Am Groot. Deze maand verschijnt ook nog seizoen 2 van What If...? Volgend jaar wordt het weer iets minder.

In 2022 waren er nog drie live action-series te zien, de eerste afleveringen van I Am Groot en twee MCU-specials. 2021 bracht ons nog vier live action-series en het eerste seizoen van What If...?

Drie series


Er verschijnen twee live action-series in 2024. De eerste is Echo en deze is al bevestigd voor 10 januari. De vijf afleveringen verschijnen in één dag op de streamer. De serie is een spin-off van Hawkeye en laat ons opnieuw Maya Lopez / Echo van actrice Alaqua Cox zien.

De tweede live action-serie is Agatha: Darkhold Diaries, een spin-off van WandaVision. Dit was de eerste Disney+/MCU-serie en we zien opnieuw Kathryn Hahn als Agatha Harkness.

X-Men 97


Voor velen is de derde release, de animatieserie X-Men 97 misschien wel het meest interessant. Het betreft een vervolg op de geliefde animatieserie X-Men: The Animated Series uit de jaren 90. Deze serie staat dus los van het Marvel Cinematic Universe.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallout': Walton Goggins werpt licht op de complexiteit van zijn afschrikwekkende personage
Series / Nieuws

'Fallout': Walton Goggins werpt licht op de complexiteit van zijn afschrikwekkende personage

Ondanks zijn afgrijselijke uiterlijk zit er meer achter het personage van Goggins.

Over een paar maanden komt Prime Video met de real-life bewerking van het razend populaire computerspel Fallout. De serie heeft een sterrencast van formaat, en één van die sterren vertelt meer over zijn personage The Ghoul.


In de post-apocalyptische wereld van Fallout is alleen nog een verwoest landschap over wat door de radioactiviteit beheerst wordt door gemuteerde mensen en dieren. Eén van die groepen zijn de Ghouls; half vergane mensen die soms compleet verwilderd zijn.

Nieuw personage


De eerste trailer voor de aankomende bewerking van Fallout door Prime Video werd afgelopen weekend uitgebracht en gaf ons een eerste blik op de serie, waarin het personage van Goggins een belangrijke rol speelt. Goggins vertelt zelf over zijn rol:

"Hij is geen Ghoul uit het spel. Hij is een soort nieuwe entiteit. Hij is al 200 jaar in de Wasteland aan het rondlopen. Hij heeft de nucleaire oorlog overleefd. Hij is een premiejager. Hij is net zo meedogenloos als ze komen. Pragmatisch. Hij is een schelm. Hij heeft een verdorven gevoel voor humor."

Meer menselijkheid achter het gezicht


Waar in de computerspellen de Ghouls soms compleet verwilderd zijn en iedereen om hen heen aanvallen zijn er een aantal die wel het uiterlijk hebben van een Ghoul, maar nog steeds net zo menselijk zijn als anderen. In de serie heeft het personage duidelijk die menselijkheid, en de schrijvers hebben een uitgebreid achtergrondverhaal over The Ghoul geschreven.Vanaf vrijdag 12 april 2024 is de nieuwe serie Fallout te streamen op Amazon's Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar met 'Squid Game: The Challenge'? Check dan deze 4 fanatieke competitieseries op Netlix
Series / Featured

Klaar met 'Squid Game: The Challenge'? Check dan deze 4 fanatieke competitieseries op Netlix

Hoeveel men ervoor over heeft om te winnen, zie je in deze intense realityseries.

Kan je na Squid Game: The Challenge niet langer wachten op het volgende seizoen van Squid Game? Stil je honger met één van deze competitieve realityseries totdat het zover is.

Physical: 100Honderd deelnemers in topconditie nemen het tegen elkaar op in een reeks slopende uitdagingen om de eer – en de geldprijs – als laatste in de wacht te slepen. Bekijk op Netflix.OutlastIn de woeste natuur van Alaska strijden 16 survivalisten om een enorme geldprijs. Deze eenzame wolven moeten echter wel deel uitmaken van een team om te kunnen winnen. Bekijk nu op Netflix.Ultimate BeastmasterTopatleten uit de VS en omstreken strijden om roem, nationale trots én geldprijzen in een reeks aan bijzonder uitdagende oefeningen. Bekijk nu op Netflix.ZombieverseIn deze komische realityserie moet een groep kandidaten Seoul zien te 'overleven' gedurende een zombieapocalypse. Hoe kunnen ze ontsnappen aan de zombies en hun medespelers te slim af zijn bij verschillende opdrachten? Bekijk nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Monarch: Legacy of Monsters' hint naar spannend einde
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Monarch: Legacy of Monsters' hint naar spannend einde

Halverwege het seizoen dropt Apple TV+ een trailer met nieuwe hints.

Halverwege het spannende eerste seizoen brengt Apple TV+ een gloednieuwe trailer uit van hun hitserie Monarch: Legacy of Monsters. Daarin wordt vooruitgeblikt wat de kijkers nog te wachten staat in de resterende zes afleveringen van het seizoen.

De monsterserie startte op 17 november op het platform van Apple en duikt dieper de MonsterVerse in. Het verhaal gaat verder na de de gebeurtenissen van Godzilla uit 2014, waarin San Francisco werd weggevaagd.

Inhoud van de serie


De synopsis luidt: "Het verhaal volgt een broer en zus die in de voetsporen van hun vader treden om de connectie van hun familie met de geheimzinnige organisatie Monarch bloot te leggen. Aanwijzingen leiden hen de wereld van monsters in en uiteindelijk naar legerofficier Lee Shaw."De synopsis sluit af: "Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en een halve eeuw later, wanneer Monarch wordt bedreigd door wat Shaw weet. De dramatische saga - die drie generaties omspant - onthult verborgen geheimen en de manieren waarop epische, wereldschokkende gebeurtenissen door ons hele leven kunnen nagalmen."

Toekomst


Gelijktijdig met de Apple-serie is nu Toho's film Godzilla: Minus One te zien in de Amerikaanse bioscopen. Verder staat de komende MonsterVerse-film ook weer op de planning, namelijk Godzilla x Kong: The New Empire. Deze zal uitkomen op 12 april.

Legacy: Legacy of Monsters zal nog lopen tot en met 12 januari. Bekijk de serie nu bij Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Machtige Ierse maffiafamilie komt in januari huishouden op NPO Plus
Series / Trailer

Machtige Ierse maffiafamilie komt in januari huishouden op NPO Plus

In de Ierse hoofdstad Dublin strijden meerdere bendes om de macht.

Het jaar 2024 trapt op NPO Plus direct af met spanning en sensatie, want de spannende maffiaserie Kin krijgt begin januari een gloednieuw seizoen. In Kin gaan verschillende maffiafamilies uit Dublin de strijd met elkaar aan.

De Ierse misdaadserie werd in eerste instantie uitgezonden op 9 september 2021 op RTÉ. In de hoofdrollen van de serie over een fictieve bendeoorlog zijn Frank Kinsella en Eamon Cunningham te zien als de rivaliserende bendeleiders.

Plot


De synopsis van de serie luidt: "'Kin' vertelt het verhaal van een fictieve familie in Dublin die verwikkeld is in een bendeoorlog en spreekt over de blijvende onbreekbare banden van bloed en familie."In het tweede seizoen krijgt de familie Kinsella te maken met een Turks drugskartel. Ook moeten ze om zien te gaan met enorm hoge schulden, die hen steeds dieper in de penarie brengt.

Release


Het tweede seizoen van Kin is vanaf 1 januari 2024 te zien. Het achtdelige eerste seizoen van Kin is nu al te bekijken bij NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe HBO Max-series gaan door het dak
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe HBO Max-series gaan door het dak

Deze nieuwe aanwinsten mag je niet missen op HBO Max volgens onze recensenten.

Van mysterieuze sektes tot gerommel in de keuken - op HBO Max zijn vele soorten series te vinden. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje op weg en tippen welke nieuwe series op jouw kijklijstje thuishoren.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op HBO Max van de afgelopen tijd.

Love Has Won: The Cult of Mother God

★★★☆☆

Synopsis: Onderzoekt het leven en de dood van Amy Carlson, de leider van de religieuze sekte Love Has Won.

Recensie: "Amy Carlson verklaarde zichzelf tot God en kreeg allerlei mensen zover dat te geloven. Hoewel het nooit helemaal duidelijk zal zijn hoe zulke sektes precies ontstaan, laat Hannah Olson met haar documentaire 'Love Has Won: The Cult of Mother God' op een niet veroordelende manier zien wat er is gebeurd."

Lees de rest van de recensie.

Julia seizoen 2

★★★★☆

Synopsis: In 1962 kwam de onverschrokken kok en kookboekenschrijfster Julia Child met haar kenmerkende panache de Amerikaanse huiskamers binnen met 'The French Chef' – haar vernieuwende programma dat de weg baande voor het moderne kookprogramma.

Recensie: "Progressiviteit, met name voor vrouwen in de jaren zestig, wordt ditmaal nog steviger als thema uitdragen dan in het vorige seizoen. Daarin draaide het voornamelijk om Julia, terwijl er ditmaal meer dames zijn die worden geconfronteerd met hoe sommige mannen over ze denken, terwijl ze proberen voor zichzelf opkomen."

Lees de rest van de recensie.

Our Flag Means Death seizoen 2

★★★★★

Synopsis: Het is 1717. De rijke landeigenaar Stede Bonnet heeft een midlifecrisis en besluit zijn luie leventje op te blazen om piraat te worden. Het loopt niet goed af.

Recensie: "Als combinatie van een sitcom op de werkvloer (in de vorm van een disfunctionele piratenbemanning) en een romantische komedie op zee bevat deze serie een aantal plotelementen die je niet snel bij elkaar verwacht. Deze serie lijkt dan ook niet bang om te doen waar ze zin in heeft."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.