search
Van videogame naar scherm: Prime Video's 'Fallout' belooft adembenemend vervolg

Van videogame naar scherm: Prime Video's 'Fallout' belooft adembenemend vervolg

In plaats van elementen gebruiken uit de games, wordt het volgens de makers een volwaardig vervolg.

Glenn Walsh
Er wordt op het moment bij Prime Video hard gewerkt aan de laatste loodjes voor de post-apocalyptische sciencefiction-serie Fallout. Makers van de serie vertellen dat ze het zien als het vijfde deel in de reeks populaire videogames.


De videogame over een wereld die verscheurd is door een nucleaire holocaust kwam voor het eerst op de markt in 1997. Inmiddels zijn er vier reguliere vervolgen uitgekomen en in plaats van een losjes geïnspireerde bewerking, zien de makers de nieuwe serie echt als Fallout 5.

Tussen de regels door lezen


Tijdens de promotie voor Prime Video's Fallout vertelde co-showrunner Graham Wagner hoe hij de nieuwe serie ziet. Zonder dat hij al te veel weggaf over de details van de serie onthulde hij dat iedereen betrokken bij de serie een nieuw verhaal wilde vertellen.

Wagner vertelde zelf: "We begonnen niet vanuit een positie om bestaande personages uit de games te gebruiken. We dachten bij onszelf, dit is Fallout 5, dit wordt een nieuw deel, en we beginnen helemaal opnieuw. Maar ik wil verder niet te veel verklappen."

Nieuwe game bij een nieuwe serie?


Waar Prime Video dus hard werkt aan de nieuwe serie, wordt er bij de game-ontwikkelaar Bethesda geen haast gemaakt aan een nieuwe Fallout-game. Producent van de games en de nieuwe serie, Todd Howard, gokt dat een nieuw deel in de Fallout-reeks pas op zijn vroegst in 2030 zou kunnen verschijnen.Kijk vanaf 12 april 2024 alle afleveringen van het nieuwe Fallout op Prime Video.Aanbevolen artikelen