search
Deze stevige scifi-thriller ging jammer genoeg maar een seizoen mee

Deze stevige scifi-thriller ging jammer genoeg maar een seizoen mee

De maker van 'Ex Machina' heeft een originele draai gegeven aan het scifi-genre.

Valeria Milić
Alex Garlands Devs is een scifi-thriller die wetenschappelijke principes gebruikt maar desondanks niet voorspelbaar wordt. Het verhaal verkent thema's als het hiernamaals en meerdere universums, waardoor het ergens jammer is dat Devs als miniserie is ontwikkeld.

De centrale plotlijn is de zoektocht van Lily (Sonoya Mizuno) naar de waarheid omtrent de dood van haar vriend Sergei (Karl Glusman). Sergei kwam op zijn eerste werkdag bij het mysterieuze Silicon Valley-softwarebedrijf Amaya aan zijn noodlottig einde.

Gevolgschade


De CEO van Amaya is Forest (Nick Offerman), en naarmate het verhaal vordert blijkt hij de nodige lugubere motieven te hebben. Sergei's dood is slechts gevolgschade in de context van Forests plannen.

Zijn geheime afdeling 'devs' houdt zich bezig met de allernieuwste technologische ontwikkelingen. Alles wordt echter in het geheim gedaan aangezien het bedrijf het mysterie van het hiernamaals wil ontrafelen.

Stapsgewijs verduidelijkt


Devs werd zowel door kijkers als critici gewaardeerd. Het verhaal ontwikkelt zich geleidelijk, en de motieven van Forest worden stapsgewijs verduidelijkt. Met Devs heeft Garland een bijzonder scifi-verhaal neergezet dat jammer genoeg beperkt is gebleven tot een seizoen.Kijk Devs op Disney+.

Aanbevolen artikelen