search
Cruciaal personage maakt zijn opwachting in 'House of the Dragon' seizoen 2

Cruciaal personage maakt zijn opwachting in 'House of the Dragon' seizoen 2

Dit personage speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de Targaryens.

Valeria Milić
Aan het einde van seizoen 1 van House of the Dragon zagen we Jacaerys "Jase" Velaryon richting het noorden vertrekken. Dit houdt in dat de jonge prins op het punt staat zijn toekomstige goede vriend Cregan Stark (Tom Taylor) te ontmoeten.

De twee zijn ongeveer van dezelfde leeftijd en in het boek Vuur & Bloed wordt vermeld dat ze een goede vriendschap ontwikkelen. Het grimmige tweede seizoen wordt hiermee van een luchtig element voorzien. Daarnaast wordt de basis gelegd voor Cregans latere belangrijke rol in het verhaal.

Vrolijkheid in zwaar seizoen


In het eerste seizoen was het vooral koning Viserys (Paddy Considine) die voor komische momenten wist te zorgen. Door zijn dood is dit element in principe weggevallen.

Cregan en Jace brengen tijd door op Winterfell waarbij ze zich vooral bezighouden met drinken en op jacht gaan. Setfoto's van de opnames suggereren zelfs dat ze een bezoek brengen aan de Muur. Hun vriendschap ontwikkelt zich hierdoor en brengt vrolijkheid in het vrij zware seizoen.

Orde op zaken


Cregans latere rol zal waarschijnlijk pas in seizoen 4 van House of the Dragon te zien zijn. Na het einde van de Dans der Draken is het Cregan Stark die orde op zaken stelt in Koningslanding.Gezien zijn cruciale rol in de geschiedenis van Westeros wordt de introductie en ontwikkeling van zijn karakter duidelijk serieus genomen. Cregans motief is naast Westeros zelf duidelijk ook zijn vriendschap met Jase.

Waar en wanneer te zien?


Het tweede seizoen van de serie wordt in de zomer van 2024 verwacht. House of the Dragon is te zien op HBO Max.


Aanbevolen artikelen