search
Déze aflevering van het hilarische 'Married...With Children' was zo controversieel dat hij niet werd uitgezonden

Déze aflevering van het hilarische 'Married...With Children' was zo controversieel dat hij niet werd uitgezonden

De makers werden van meerdere kanten belaagd en durfden het niet aan.

Valeria Milić
De legendarische komedieserie Married...with Children deed in de elf seizoenen dat deze te zien was genoeg stof opwaaien. De knotsgekke belevenissen van de Bundy's waren sommigen een doorn in het oog.

In 1989 was Terry Rakolta regelmatig in het nieuws aangezien zij adverteerders opriep om de serie te boycotten. Hoewel haar acties het tegenovergestelde effect bereikten, werd de aflevering I'll See You in Court pas in 2002 in de VS uitgezonden.

Naar de rechtbank


In de aflevering in kwestie gaan Peggy (Katey Sagal) en Al (Ed O'Neill) naar een motel. Daar vinden ze een sekstape van hun buren Steve (David Garrison) en Marcy (Amanda Bearse).

De motel-eigenaar blijkt zijn gasten zonder hun medeweten te filmen. Er blijkt ook een seksvideo van Peggy en Al te zijn gemaakt. Zowel de Bundy's als de Rhoades' stappen naar de rechtbank om de eigenaar aan te klagen.

Schadevergoeding toegekend


Jammer genoeg duurt de video van Peggy en Al maar drie minuten, dus de juryleden moeten deze meerdere keren bekijken. Dit in tegenstelling tot de video van Steve en Marcy, die $ 10,000 schadevergoeding toegekend krijgen.Voor fans van de serie klinkt dit als een typische aflevering: grove humor die tegen het absurde aan zit. De makers kregen in die tijd echter zoveel over zich heen aan kritiek dat besloten werd om I'll See You in Court niet uit te zenden.

Verbazing


Maker Michael Moye zei in een interview met American Archive Television dat het jaren duurde voor de aflevering eindelijk te zien was. Dit was in eerste instantie in Europese landen, totdat in 2002 uiteindelijk de aflevering ook in de VS vertoond werd. De kijkers waren verbaasd over hoe tam de beructhe aflevering was. Moye: "Dat vond ik bijna net zo grappig als de aflevering zelf".

Married...with Children is momenteel niet in Nederland te streamen, maar je kunt de dvd-box hier bestellen.


Aanbevolen artikelen