search

Ons nieuws van donderdag 7 december 2023

Eerste trailer voor de nieuwe 'Mr. & Mrs. Smith'!
Series / Trailer

Eerste trailer voor de nieuwe 'Mr. & Mrs. Smith'!

Geen Brad Pitt en Angelina Jolie, wel Donald Glover en Maya Erskine.

Na de film uit 2005 met namen Brad Pitt en Angelina Jolie krijgen we in 2024 de serie Mr. and Mrs. Smith, die te zien zal zijn op de streamingdienst Prime Video van Amazon. Hieronder zie je de teaser trailer voor de serie.

Dit keer zijn de hoofdrollen voor Donald Glover en Maya Erskine, en wie weet krijgen we stiekem toch cameo's van Pitt en/of Jolie. Die kans is gezien de verstandhouding tussen de twee overigens bijzonder klein.

Spionage


In de serie krijgen twee eenzame vreemdelingen een baan bij een mysterieus spionagebureau dat hen een glorieus leven biedt vol spionage, rijkdom, wereldreizen en een gedroomde brownstone in Manhattan.

Het addertje onder het gras: nieuwe identiteiten in een gearrangeerd huwelijk als Mr. & Mrs. John en Jane Smith. Nu ze getrouwd zijn, navigeren John en Jane elke week door een missie met een hoog risico terwijl ze ook een nieuwe mijlpaal in hun relatie moeten bereiken. Hun complexe dekmantel wordt nog gecompliceerder als ze echte gevoelens voor elkaar krijgen.

Februari


De grote vraag is de serie is: Wat is riskanter, spionage of trouwen? De serie Mr. & Mrs. Smith start op 2 februari en bestaat uit acht afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de nu stinkend rijke winnaar van 'Squid Game: The Challenge': wint miljoenen
Series / Nieuws

Dit is de nu stinkend rijke winnaar van 'Squid Game: The Challenge': wint miljoenen

Het bekende spelprogramma van Netflix is klaar en deze vrouw neemt 4,56 miljoen dollar mee naar huis.

Na het eerste seizoen van Squid Game in 2021 verscheen een paar weken geleden de spelshow Squid Game: The Challenge op Netflix. Recent werdem de laatste afleveringen online gezet, en nu is de winnaar bekend.

De winnaar heeft maar liefst 455 andere spelers verslagen. In tegenstelling tot de serie hebben de verliezers het spel - logischerwijs - wel overleefd. Maar wie is eigenlijk die winnaar van de ongelofelijke 4,56 miljoen dollar?

Winnaar


Het eerste seizoen van Squid Game: The Challenge is gewonnen door speler 287 en ze heet Mai Whelan. De 55-jarige vrouw kan dus de dikke 4,5 miljoen dollar bijschrijven. Whelan is geboren in Vietnam en woont in Fairfax County, Virginia in de Verenigde Staten.

Ze werkte voorheen bij de Noord-Amerikaanse immigratiedienst. Die baan zal ze nu ongetwijfeld hebben opgezegd. Haar Netflix-bio: "Mai houdt van tuinieren en reizen, en ze is van plan allianties te kiezen die in haar voordeel zullen werken. Als ze wint, is ze van plan op zoek te gaan naar een huis waar ze haar pensioen kan doorbrengen."

Steen Papier Schaar


In de finale-afleveringen van Squid Game: The Challenge versloeg ze Player 016 en Player 451, de laatste met een paar potjes Steen Papier Schaar. Check hieronder de beelden van de overwinning, mocht je geen zin hebben om Netflix op te starten.



Overigens was er deze week meer goed nieuws over het spelprogramma. Het tweede seizoen van Squid Game: The Challenge heeft namelijk groen licht gekregen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max deelt supertrailer voor waanzinnig seriejaar 2024
Series / Nieuws

HBO Max deelt supertrailer voor waanzinnig seriejaar 2024

Het nieuwe jaar gaat seriefans weer een enorm mooi aanbod brengen.

Het nieuwe jaar nadert razendsnel, en met een nieuw jaar komen natuurlijk ook weer talloze nieuwe series. Om seriefans alvast wat enthousiast te maken komt HBO Max met een trailer vol met nieuwe producties.

In de supertrailer zien we een aantal enorm grote namen langskomen. Natuurlijk zit het tweede seizoen van House of the Dragon erbij, de fantasy-serie gebaseerd op Fire and Blood van George R.R. Martin.

The Penguin


Ook zien we beelden van het langverwachte The Penguin, de spin-off van een van de beste films uit 2022, The Batman. De trailer biedt een blik op een onherkenbare Colin Farrell als het titelpersonage.

Ook de sterke misdaadserie True Detective is terug van weggeweest. In het vierde seizoen zullen we Jodie Foster in actie zien als detective die een gruwelijk moordmysterie moet ontrafelen.

Max


In de trailer hieronder komen nog veel meer series langs. In afwachting van al het nieuwe werk kun je natuurlijk al op Max terecht, onder andere voor het eerste seizoen van House of the Dragon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vriendschap was misselijkmakend in 'The Vampire Diaries'
Series / Nieuws

Deze vriendschap was misselijkmakend in 'The Vampire Diaries'

Het is maar goed dat dit een serie is, want in werkelijkheid zou dit echt niet kunnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In sommige series bloeien de mooiste vriendschappen op: twee mensen die elkaar steunen door dik en dun en (misschien wel letterlijk) naar de hel gaan om elkaar te redden. Andere vriendschappen kunnen de plank echter volledig misslaan.

Sommige vriendschappen zijn zo mooi dat je deze in het echt ook wel zou willen hebben, maar helaas zouden sommige vriendschappen het in het echt nooit volhouden.

De slechtste vriendschap


The Vampire Diaries is super vermakelijk, maar het zou een nachtmerrie zijn om deze gebeurtenissen echt mee te maken. Dit geldt voor de ongemakkelijke liefdesdriehoek, maar ook voor de vriendschap tussen Damon en Elizabeth Forbes.

Zijn karakterboog moest laten zien hoe hij zich ontwikkeld heeft door de serie heen, maar deze vriendschap maakt hem eigenlijk alleen nog maar erger. Liz zou zijn menselijke kant moeten weerspiegelen, maar dat is nooit gebeurd.

Waarom deze vriendschap niet werkt


Liz werd altijd afgeschilderd als een nalatige ouder en Damon als een bedreiging voor de samenleving. De twee halen het slechtste in elkaar naar boven zonder erbij stil te staan wat hun relatie zou doen met Caroline, de dochter van Liz.



Caroline moest noodgedwongen omgaan met Damon, terwijl ze een slachtoffer was in één van zijn aanvallen. Bovendien moest ze aanzien hoe hij vriendschappen sloot met andere personages die haar heftige trauma’s hebben gegeven.

Te streamen op Netflix


The Vampire Diaries is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'The Boys'-sterren zouden moorden voor een plekje in 'Gen V'
Series / Nieuws

Deze 'The Boys'-sterren zouden moorden voor een plekje in 'Gen V'

Frenchie en Kimiko in Gen V? Hun acteurs zien dit wel zitten.

Het universum van The Boys heeft zich onlangs uitgebreid met de nieuwe spin-off Gen V. De serie kreeg alleen maar positieve reacties van zowel critici als fans, maar ook van acteurs! Enkele The Boys-sterren zouden namelijk heel graag een plekje krijgen in de nieuwe hitserie.

Karen Fukuhara en Erin Moriarty zijn onlangs naar een stripconventie geweest en hier hebben ze onthuld dat ze al enkele gesprekken hebben gehad over een rol in het tweede seizoen van Gen V.

Hoop op een rol in de spin-off


Fukuhara zei dat "Frenchie en Kimiko op de één of andere manier moeten verschijnen" in Gen V, aangezien "ze ergens op de wereld op missie moeten zijn". Moriarty sloot zich hierbij aan. Lees hieronder zijn quote:

"Ik zou heel graag in [Gen V] willen spelen. Maar ik ben er ook helemaal voor dat de personages er niet zonder reden in moeten komen. Niet alleen om mensen naar hen te laten kijken."

Logische opmerking


De opmerking van Moriarty sluit aan bij het idee van maker Eric Kripke. Personages moeten niet zomaar in een verhaal geschreven worden, alleen omdat het kan. De personages moeten een duidelijke rol hebben in de serie en een extra laag betekenis geven.



Hopelijk wordt er een spannend verhaal bedacht voor Frenchie en Kimiko, want fans kunnen geen genoeg krijgen van hen.

Te streamen op Prime Video


Stream Gen V op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew Perry en John Krasinski hebben veel meer gemeen dan je zou denken
Series / Nieuws

Matthew Perry en John Krasinski hebben veel meer gemeen dan je zou denken

Friends en The Office zouden volledig verpest zijn als Perry en Krasinski niet opgekomen waren voor hun personages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het meest frustrerende voor acteurs is dat zij weinig of zelfs helemaal geen inspraak hebben in de serie. Ze moeten hun vertrouwen, en hun hele carrière, in de handen van het team achter de schermen leggen. Matthew Perry en John Krasinski konden zich hier niet bij neerleggen.

Uiteraard willen sommige regisseurs of schrijvers juist wel inspraak van de acteurs. Zij snappen de personages immers door en door. Op deze manier konden zowel Perry als Krasinski hun personages in Friends en The Office redden van een complete ondergang.

De carrièrestrijd van Perry en Krasinski


Bijna elke fan van Friends houdt van de relatie tussen Chandler en Monica. Het is misschien wel de beste relatie van de serie (sorry Ross en Rachel fans), maar dit was niet altijd zo. Het plan was namelijk dat Chandler vreemd zou gaan op Monica.

Perry was sterk tegen dit idee en zei tegen de schrijvers dat het publiek hem nooit zou vergeven. Precies hetzelfde gebeurde bij Krasinski, aangezien zijn personage, Jim, niet trouw zou blijven aan Pam. Krasinski was het hier ook niet mee eens en besloot tegen de showrunner in te gaan.

Loyaliteit aan hun personages


Deze twee beslissingen van de acteurs zijn bewijs dat de twee mannen loyaal waren aan zowel hun personages als aan hun relatie in de serie.



Friends is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max kondigt eindelijk 5 grote series aan voor... 2025?
Series / Nieuws

HBO Max kondigt eindelijk 5 grote series aan voor... 2025?

Een aantal grote HBO-series lijkt opgeschoven van volgend jaar naar het jaar daarop.

HBO Max heeft vijf van zijn grote series aangekondigd voor het jaar 2025. Deze aankondiging werd gedaan in een preview voor aankomend jaar. Klaarblijkelijk wilde de streamingdienst een einde maken aan alle speculaties rondom zijn grootste producties.

De grootste titel in 2025 lijkt het tweede seizoen van The Last of Us. Het vervolg op het sterk ontvangen en geliefde eerste deel start volgend jaar februari met de opnames, onder de codenaam "Mega Sword".

Nog vier grote series


In de promo voor 2024 zien we ook dat het derde seizoen van The White Lotus in 2025 verschijnt. Deze serie heeft al twee ijzersterk ontvangen seizoenen en het derde speelt zich af in een hotel in Thailand. Het seizoen focust zich op zijn eigenwijze manier op de dood en Oosterse religie en spiritualiteit.

Ook de succestitel Euphoria met onder andere Zendaya, Maude Apatow en Sydney Sweeney moet in 2025 terugkeren voor het derde seizoen. De opnames werden opgehouden door de stakingen in Hollywood, maar ook door de onverwachte dood van hoofdrolspeler Angus Cloud en uitvoerend producent Kevin Turen.

And Just Like That...


Het vervolg op Sex and the City keert in 2025 ook terug, met seizoen drie. De vijfde grote serie is Welcome to Derry: From the World of IT, de prequelserie op de tweeluifilm IT van Andy Muschietti. Check hieronder de promo van HBO Max.


De eerdere seizoenen van The Last of Us, The White Lotus, Euphoria en [i]And Just Like That... vind je gewoon nog op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kind uit 'Two and a Half Men' is nu een volwassen man en compleet veranderd
Series / Nieuws

Kind uit 'Two and a Half Men' is nu een volwassen man en compleet veranderd

Acteur Angus T. Jones is haast niet te herkennen op deze nieuwe beelden.

Iedereen die ooit de sitcom Two And a Half Men heeft gezien herinnert zich nog wel het personage Jake Harper, de luiwammes gespeeld door acteur Angus T. Jones.

Jones verliet de cast van de serie vroegtijdig omdat volgens hem de serie niet meer paste bij zijn nieuwe religieuze overtuigingen. Hij stopte vervolgens helemaal met acteren. Nu is hij toch even terug van weggeweest.

Acht jaar


In de acht jaar die verstreken sinds zijn laatste optreden in de sitcom is Jones flink veranderd. Dat zien we in de show Bookie, waar Jones verscheen met zijn oud-collega Charlie Sheen, die andere ster uit de sitcom.

Het duo speelt in de scène zichzelf, en de poker-taferelen die we zien zullen fans van Two And a Half Men zonder twijfel bekend voorkomen.

Max


Bekijk hieronder hoe Jones er tegenwoordig uitziet. Two And a Half Men is tegenwoordig in Nederland onder andere te zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Déze aflevering van het hilarische 'Married...With Children' was zo controversieel dat hij niet werd uitgezonden
Series / Featured

Déze aflevering van het hilarische 'Married...With Children' was zo controversieel dat hij niet werd uitgezonden

De makers werden van meerdere kanten belaagd en durfden het niet aan.

De legendarische komedieserie Married...with Children deed in de elf seizoenen dat deze te zien was genoeg stof opwaaien. De knotsgekke belevenissen van de Bundy's waren sommigen een doorn in het oog.

In 1989 was Terry Rakolta regelmatig in het nieuws aangezien zij adverteerders opriep om de serie te boycotten. Hoewel haar acties het tegenovergestelde effect bereikten, werd de aflevering I'll See You in Court pas in 2002 in de VS uitgezonden.

Naar de rechtbank


In de aflevering in kwestie gaan Peggy (Katey Sagal) en Al (Ed O'Neill) naar een motel. Daar vinden ze een sekstape van hun buren Steve (David Garrison) en Marcy (Amanda Bearse).

De motel-eigenaar blijkt zijn gasten zonder hun medeweten te filmen. Er blijkt ook een seksvideo van Peggy en Al te zijn gemaakt. Zowel de Bundy's als de Rhoades' stappen naar de rechtbank om de eigenaar aan te klagen.

Schadevergoeding toegekend


Jammer genoeg duurt de video van Peggy en Al maar drie minuten, dus de juryleden moeten deze meerdere keren bekijken. Dit in tegenstelling tot de video van Steve en Marcy, die $ 10,000 schadevergoeding toegekend krijgen.



Voor fans van de serie klinkt dit als een typische aflevering: grove humor die tegen het absurde aan zit. De makers kregen in die tijd echter zoveel over zich heen aan kritiek dat besloten werd om I'll See You in Court niet uit te zenden.

Verbazing


Maker Michael Moye zei in een interview met American Archive Television dat het jaren duurde voor de aflevering eindelijk te zien was. Dit was in eerste instantie in Europese landen, totdat in 2002 uiteindelijk de aflevering ook in de VS vertoond werd. De kijkers waren verbaasd over hoe tam de beructhe aflevering was. Moye: "Dat vond ik bijna net zo grappig als de aflevering zelf".

Married...with Children is momenteel niet in Nederland te streamen, maar je kunt de dvd-box hier bestellen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze stevige scifi-thriller ging jammer genoeg maar een seizoen mee
Series / Nieuws

Deze stevige scifi-thriller ging jammer genoeg maar een seizoen mee

De maker van 'Ex Machina' heeft een originele draai gegeven aan het scifi-genre.

Alex Garlands Devs is een scifi-thriller die wetenschappelijke principes gebruikt maar desondanks niet voorspelbaar wordt. Het verhaal verkent thema's als het hiernamaals en meerdere universums, waardoor het ergens jammer is dat Devs als miniserie is ontwikkeld.

De centrale plotlijn is de zoektocht van Lily (Sonoya Mizuno) naar de waarheid omtrent de dood van haar vriend Sergei (Karl Glusman). Sergei kwam op zijn eerste werkdag bij het mysterieuze Silicon Valley-softwarebedrijf Amaya aan zijn noodlottig einde.

Gevolgschade


De CEO van Amaya is Forest (Nick Offerman), en naarmate het verhaal vordert blijkt hij de nodige lugubere motieven te hebben. Sergei's dood is slechts gevolgschade in de context van Forests plannen.

Zijn geheime afdeling 'devs' houdt zich bezig met de allernieuwste technologische ontwikkelingen. Alles wordt echter in het geheim gedaan aangezien het bedrijf het mysterie van het hiernamaals wil ontrafelen.

Stapsgewijs verduidelijkt


Devs werd zowel door kijkers als critici gewaardeerd. Het verhaal ontwikkelt zich geleidelijk, en de motieven van Forest worden stapsgewijs verduidelijkt. Met Devs heeft Garland een bijzonder scifi-verhaal neergezet dat jammer genoeg beperkt is gebleven tot een seizoen.



Kijk Devs op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cruciaal personage maakt zijn opwachting in 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Featured

Cruciaal personage maakt zijn opwachting in 'House of the Dragon' seizoen 2

Dit personage speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de Targaryens.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aan het einde van seizoen 1 van House of the Dragon zagen we Jacaerys "Jase" Velaryon richting het noorden vertrekken. Dit houdt in dat de jonge prins op het punt staat zijn toekomstige goede vriend Cregan Stark (Tom Taylor) te ontmoeten.

De twee zijn ongeveer van dezelfde leeftijd en in het boek Vuur & Bloed wordt vermeld dat ze een goede vriendschap ontwikkelen. Het grimmige tweede seizoen wordt hiermee van een luchtig element voorzien. Daarnaast wordt de basis gelegd voor Cregans latere belangrijke rol in het verhaal.

Vrolijkheid in zwaar seizoen


In het eerste seizoen was het vooral koning Viserys (Paddy Considine) die voor komische momenten wist te zorgen. Door zijn dood is dit element in principe weggevallen.

Cregan en Jace brengen tijd door op Winterfell waarbij ze zich vooral bezighouden met drinken en op jacht gaan. Setfoto's van de opnames suggereren zelfs dat ze een bezoek brengen aan de Muur. Hun vriendschap ontwikkelt zich hierdoor en brengt vrolijkheid in het vrij zware seizoen.

Orde op zaken


Cregans latere rol zal waarschijnlijk pas in seizoen 4 van House of the Dragon te zien zijn. Na het einde van de Dans der Draken is het Cregan Stark die orde op zaken stelt in Koningslanding.



Gezien zijn cruciale rol in de geschiedenis van Westeros wordt de introductie en ontwikkeling van zijn karakter duidelijk serieus genomen. Cregans motief is naast Westeros zelf duidelijk ook zijn vriendschap met Jase.

Waar en wanneer te zien?


Het tweede seizoen van de serie wordt in de zomer van 2024 verwacht. House of the Dragon is te zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'Squid Game: The Challenge' succesvol genoeg voor een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Is 'Squid Game: The Challenge' succesvol genoeg voor een tweede seizoen?

Het volgens Netflix ambitieuze realityprogramma is blijkbaar rijp voor nog meer afzien.

Op de dag dat de grote finale van Squid Game: The Challenge wordt uitgezonden komt Netflix met het nieuws dat de reality-spin-off van de Koreaanse megahit Squid Game een tweede seizoen krijgt.


Het reality/spelprogramma Squid Game: The Challenge is gebaseerd op de gebeurtenissen uit Squid Game, waarin een grote groep onbekenden de meest vreselijke spelletjes moeten uitvoeren om kans te maken op een grote geldprijs.

Ambitieuze onderneming


Na negen afleveringen vol nagelbijtende spellen, gesmede en gebroken allianties, en schokkend verraad, zijn er slechts drie deelnemers overgebleven na de eliminatie van 453 anderen. In de finale gaat iemand met de hoofdprijs van $4,56 miljoen er van door.

Daar komt volgend jaar dus een compleet nieuwe editie van. Brandon Riegg, hoofd Nonfiction bij Netflix, vertelt hierover: "Er was geen rood licht in onze beslissing om het tweede seizoen van 'Squid Game: The Challenge' goed te keuren. We zijn zo enthousiast om de 'Squid Game'-franchise voort te zetten met ons team in Korea."

Razend populair bronmateriaal


De serie waar het allemaal op gebaseerd is, Squid Game, was voor Netflix een regelrechte hit. Het houdt nog steeds het record van meest populaire serie op Netflix ooit, met 1,65 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen na de première in september 2021.



Kijk alle afleveringen van Squid Game: The Challenge op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst Sooner gelanceerd in NL - het prijskaartje waard?
Films / Streaming-diensten

Streamingdienst Sooner gelanceerd in NL - het prijskaartje waard?

De sterke selecties van verschillende filmfestivals vinden een digitaal plekje op VOD-dienst Sooner.

​​Met het Belgische VOD-platform Sooner proberen meerdere producenten en distributeurs uit het land Europese onafhankelijke en arthousefilms een platform te geven voor een breder publiek. Nu maken ze de stap naar de Nederlandse markt met een rijk aanbod aan films, documentaires en kortfilms. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2020
Hoofdkantoor in: België
Focus: Vlaamse en Europese arthouse
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €8.99 per maand

In 2020 ontstond het platform Sooner als fusering van VOD UnCut en UniversCiné in België. Al gauw breidde de cinefiele streamingdienst zijn diensten uit naar de Duitse, Oostenrijkse, Belgische, Luxemburgse en Zwitserse VOD-markten. En in 2023 was het aan Nederland om zich bij het rijtje te voegen.

Ondanks de gronding in de Vlaamse cinema is de focus van het platform duidelijk Europees, met instroom van meerdere lokale filmfestivals en filmmakers (inclusief tips van bekende Belgen). Naar eigen zeggen weet Sooner zo de grootste catalogus van onafhankelijke films aan te bieden binnen onze taalgebied.

Aanbod



De selectie van Sooner meet zich aan de selecties van grote filmfestivals, zoals de selectie van Un Certain Regard op Cannes en het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Ook films van kleinere festivals hebben een plekje gevonden, zoals het Leiden International Film Festival (LIFF) en Filmfestival Gent.

Het brede aanbod aan films wordt gepresenteerd op gebruiksvriendelijke wijze, waarbij gefilterd kan worden op genres en categorieën (denk aan land van herkomst en tijdsperiode). De Kids-pagina mocht natuurlijk ook niet ontbreken, samen met de Love & Sex-categorie voor de volwassenen.

Qua series is er niet veel te vinden op het platform, maar mogelijk verandert dat binnenkort op de relatief jonge streamingdienst.

Vijf van de bekendste films op Sooner zijn:
1. The Father
2. Portrait of a Lady on Fire
3. Brimstone
4. Sans Soleil
5. The Imitation Game



Beschikbaarheid



Sooner is in de hele EU te bekijken, zolang het account maar is aangemaakt in één van de landen waar Sooner is uitgekomen. Downloaden voor offline bekijken is helaas niet mogelijk.

De mobiele app van Sooner is te vinden in de Play en App Store, maar de dienst is ook beschikbaar via Smart TV's (Apple TV, Android TV, Xiaomi). Verder is Sooner te casten met Chromecast en Airplay.

Prijzen en abonnementen



Sooner wordt beschikbaar gesteld via twee pakketten. Bij maandelijkse betaling krijgen 2 schermen toegang tot de dienst voor €8.99 per maand.

Bij jaarlijkse betaling betaalt de gebruiker voor 2 schermen €89.99 per jaar. Daarmee krijg je dus circa 2 maanden per jaar cadeau.

Onze tip



Sooner is een boetiekplatform met de mooie missie om kleinere arthousefilms op de kaart te krijgen. Voor liefhebbers van het filmhuis die geen zin hebben de deur uit te gaan, is Sooner een erg fijn alternatief om aan hun dagelijkse dosis arthouse te komen.

Door zich te richten op deze niche komt de Belgische VOD-dienst in hetzelfde vaarwater terecht als de Nederlandse CineMember of de internationaal georiënteerde MUBI. Qua prijs liggen ze redelijk dicht bij elkaar, dus zal het voornamelijk moeten gaan draaien om wie de beste films uit Europa's grootste festivalselecties kan pikken.


Ga zelf naar Sooner


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen