search
Ed O'Neill genoot van iconische rol als 'Al Bundy' in 'Married with Children'
Series / Featured

Ed O'Neill genoot van iconische rol als 'Al Bundy' in 'Married with Children'

Ed O'Neill heeft erg genoten van het spelen van Al Bundy in 'Married with Children'.

Married with Children was tussen 1987 en 1997 een zeer populaire sitcom. Al Bundy, gespeeld door Ed O'Neill, was als dwarse huisvader van het bijzondere gezin de ster van de show. O'Neill heeft na afloop van de serie vele malen aangegeven dat hij verschrikkelijk genoten heeft van het spelen van deze rol.

O'Neill hierover: "Toen ik de rol van Al Bundy kreeg, leek mijn leven ook erg op dat van Al. Ik ben geboren in een klein stadje en mijn ouders behoorden tot de arbeidersklasse. Veel geld had ik niet. Je mag wel zeggen dat Al Bundy en ik zelf op hetzelfde moment geld begonnen te verdienen. Al leverde mijn baan uiteindelijk meer op dan die van Al."

Herkenning


"Al Bundy kon onmogelijk van iets genieten. Toch, op zijn eigen manier, hield hij van zijn gezin en stond hij ook aan hun kant. Ik herkende veel dingen uit mijn eigen leven - ik kom namelijk uit een gezin waar gemene humor een plaats had - en vond Al vaak zelf grappig. Daarom speelde ik die rol zo graag."

"Ik heb wel eens gedacht dat die rol me nooit meer ander werk zou geven. Want veel kijkers bekeken mij als Al. Ik moest dan zeggen: 'Mijn naam is niet echt Al, hoor.' Wat dan vaak een ontgoochelde reactie opleverde. Ik heb dat op een gegeven moment volledig omarmd en ben gewoon blij dat ik de rol mocht spelen".

Modern Family


De rol van Al Bundy leverde O’Neill twee Golden Globe-nominaties op. Zijn angst dat hij zijn leven 'Al' zou blijven, bleek onterecht. In 2009 wist hij een van de hoofdrollen weg te kapen in het zeer succesvolle Modern family, waar hij elf seizoenen lang in speelde.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen