search
Deze vriendschap was misselijkmakend in 'The Vampire Diaries'

Deze vriendschap was misselijkmakend in 'The Vampire Diaries'

Het is maar goed dat dit een serie is, want in werkelijkheid zou dit echt niet kunnen.

Adriënne Koolen
In sommige series bloeien de mooiste vriendschappen op: twee mensen die elkaar steunen door dik en dun en (misschien wel letterlijk) naar de hel gaan om elkaar te redden. Andere vriendschappen kunnen de plank echter volledig misslaan.

Sommige vriendschappen zijn zo mooi dat je deze in het echt ook wel zou willen hebben, maar helaas zouden sommige vriendschappen het in het echt nooit volhouden.

De slechtste vriendschap


The Vampire Diaries is super vermakelijk, maar het zou een nachtmerrie zijn om deze gebeurtenissen echt mee te maken. Dit geldt voor de ongemakkelijke liefdesdriehoek, maar ook voor de vriendschap tussen Damon en Elizabeth Forbes.

Zijn karakterboog moest laten zien hoe hij zich ontwikkeld heeft door de serie heen, maar deze vriendschap maakt hem eigenlijk alleen nog maar erger. Liz zou zijn menselijke kant moeten weerspiegelen, maar dat is nooit gebeurd.

Waarom deze vriendschap niet werkt


Liz werd altijd afgeschilderd als een nalatige ouder en Damon als een bedreiging voor de samenleving. De twee halen het slechtste in elkaar naar boven zonder erbij stil te staan wat hun relatie zou doen met Caroline, de dochter van Liz.Caroline moest noodgedwongen omgaan met Damon, terwijl ze een slachtoffer was in één van zijn aanvallen. Bovendien moest ze aanzien hoe hij vriendschappen sloot met andere personages die haar heftige trauma’s hebben gegeven.

Te streamen op Netflix


The Vampire Diaries is te streamen op HBO Max.Aanbevolen artikelen