search
'Peaky Blinders'-acteur op 65-jarige leeftijd overleden

'Peaky Blinders'-acteur op 65-jarige leeftijd overleden

Benjamin Zephaniah, bekend van zijn rol in Peaky Blinders, is overleden op 65-jarige leeftijd.

Stan Feyter
Benjamin Zephaniah, die in de Britse successerie Peaky Blinders het personage Jeremiah Jesus vertolkt, is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn familie via zijn instagram-account.

Naast zijn beroep als acteur was Zephaniah ook bekend als dichter en schrijver. De artistieke duizendpoot was bovendien een aanhanger van de rastafari-beweging en werkte regelmatig mee aan enkele reggae-albums.

Een mooi afscheid


Het overlijden van Zephaniah komt acht weken nadat er bij hem een hersentumor was ontdekt. De acteur was omringd door familie in zijn laatste dagen. Op instagram luidt het als volgt: "Het is met groot verdriet en spijt dat we het overlijden van onze geliefde echtgenoot, zoon en broer aankondigen in de vroege uren van deze ochtend, 7 december 2023."

"Benjamins vrouw was de hele tijd aan zijn zijde en was bij hem toen hij overleed. Hij was een echte pionier die de wereld enorm veel gegeven heeft. We weten dat velen geschokt en teleurgesteld zullen zijn."

Peaky Blinders


Zephaniah maakte zijn Peaky Blinders-debuut als de Jamaicaanse priester die Blinders bijstaat in seizoen één. Vervolgens bleef hij alle zes seizoenen actief in de serie en speelde hij in totaal mee in 14 afleveringen, al was zijn personage van wisselend belang voor de centrale verhaallijn. Verder acteerde hij ook nog in een bijrol in filmklassieker Dead Poets Society.

Bekijk op instagram
Aanbevolen artikelen