search
Dit oerspannende spionnenspektakel heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Dit oerspannende spionnenspektakel heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Topacteur Gary Oldman staat aan het hoofd van een team van afgedankte MI-5 agenten

Daan Kusen
Er zijn talloze films en series over spionage, maar in het genre is Slow Horses toch uniek.

Slow Horses is een Britse serie, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Mick Herron. De serie volgt een groep afgedankte MI-5 agenten die er toch, op hun manier, alles aan doen om de wereld veilig te maken.

Slough House


Wanneer MI-5 agent River Cartwright (Jack Lowden) vernederd wordt tijdens een oefening die verkeerd afloopt wordt hij overgeplaatst naar Slough House, een administratieve afdeling vol MI-5 "afdankertjes".

De "Slow Horses", zoals de spottende bijnaam van het departement luidt, worden geleid door Jackson Lamb, gespeeld door Gary Oldman. Een ooit geroemde MI-5 agent die er alles aan doet om zijn ondergeschikten eruit te werken. Niet uit rancune, maar omdat hij weet dat ze beter kunnen.

Spionnenwerk


Het spionnenwerk is voor de medewerkers van Slough House geen prioriteit, hun administratieve werk is puur ter ondersteuning van de "echte" agenten. Toch stuiten Cartwright en Lamb, en de andere Slow Horses telkens op gevaarlijke zaken.Slow Horses bevat niet alleen maar drama en spanning. De show is ook nog eens waanzinnig grappig. De Britse humor, droog en sarcastisch, zorgt er voor dat de serie niet te zwaar wordt.

Genoeg spanning en actie


Slow Horses is verfrissend en spreekt fans van zowel humor, actie en spionagewerk aan. De serie werd genomineerd (en won) meerdere prijzen.Slow Horses is nu bezig aan zijn derde seizoen op Apple TV+. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.Aanbevolen artikelen