search
Netflix streeft naar 'Yellowstone'-populariteit met aankomende Westernserie
Series / Nieuws

Netflix streeft naar 'Yellowstone'-populariteit met aankomende Westernserie

De streamingdienst hoopt het succes van concurrent Paramount+ te evenaren.

Het is voor streamingdienst Paramount+ een enorme triomf geweest sinds het uitkomen van de Western Yellowstone in 2018. Concurrent Netflix heeft niet stilgezeten en werkt momenteel aan de eigen Western Ransom Canyon.

Paramount's Yellowstone is een regelrechte hit te noemen. Het vijfde seizoen wordt komend jaar afgerond en het heeft daarnaast een golf van spin-offs en prequels teweeggebracht als 1883, 1923 en Lawmen: Bass Reeves.

Logisch gevolg


Het is voor Netflix dan ook logisch om in te spelen op de populariteit rondom het genre van de Westernserie. Ze hebben dan ook gereageerd op deze trend door de nieuwe serie Ransom Canyon aan te kondigen, met Josh Duhamel en Minka Kelly in de hoofdrollen.

Deze serie verkent de onderling verbonden levens van families met ranches in de Texas Hill Country. Met zijn tien afleveringen moet Ransom Canyon deels als antwoord dienen op het immense succes van Yellowstone.

Gelijkenissen aldaar


Het is voor Netflix wel zaak om een serie te maken die voor kijkers niet aanvoelt als een goedkope kopie. De gelijkenissen zijn er zover dat het net als Kevin Costner in Yellowstone gaat om een patriarch van een ranch-eigenaarsfamilie.



Kijk tot de nieuwe serie Ransom Canyon van Netflix uitkomt alle afleveringen van Yellowstone op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen