search
De onzichtbare ster: een eerbetoon aan de moeder van Howard in 'The Big Bang Theory'

De onzichtbare ster: een eerbetoon aan de moeder van Howard in 'The Big Bang Theory'

We hebben haar nooit gezien, maar haar stem zullen we nooit vergeten.

Adriënne Koolen
Net zoals iedereen in het dagelijks leven beïnvloed wordt door persoonlijke omstandigheden, moet een serie zich soms ook noodgedwongen aanpassen aan de privé-zaken van de cast en crew. Dit was in 2014 ook het geval bij The Big Bang Theory.

carol Ann Susi speelde de moeder van Howard en hoewel ze nooit op het scherm verscheen, zal elke fan haar stem nog goed voor de geest kunnen halen. In 2014 kwam echter het hartverscheurende nieuws dat Susi haar strijd tegen kanker had verloren.

Geen vervanger


De serie had toen een paar mogelijkheden: ze konden Susi vervangen door een andere actrice of het personage uit de serie schrijven. The Big Bang Theory koos voor de laatste optie en in de aflevering 'The Comic Book Store Regeneration' hoorde fans en personages van de dood van Howards moeder.

Dit was echter niet genoeg om Susi te eren. De serie besloot dan ook om Howards moeder te eren door Howard en Bernadette’s eerste kind, Halley Wolowitz.

Een eerbetoon aan Susi


Ze verscheen nooit op het scherm, tot de laatste aflevering aanbrak. Het kleine meisje kwam huilend aanlopen, waardoor haar stem te vergelijken was met de stem van haar oma. De kleine Halley was dus "een liefdevol eerbetoon aan haar oma".The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.Aanbevolen artikelen