search
Vooruitblik op 'House of the Dragon' seizoen 2: Dit is wat we weten

Vooruitblik op 'House of the Dragon' seizoen 2: Dit is wat we weten

Alle belangrijke informatie over House of the Dragon seizoen 2 op één plek.

Adriënne Koolen
Goed nieuws voor alle House of de Dragon-fans: seizoen 2 komt eraan! Alle updates stromen binnen, maar het is erg makkelijk om hierin verstrikt te raken. Daarom hebben we alle informatie die we hebben over seizoen 2 even op een rijtje gezet.

Seizoen 2 begon met filmen in de lente van 2023 tot halverwege juli, wat dus betekent dat heel seizoen 2 al gefilmd is. De productie zal volgens de Spaanse krant Hoy verder gaan in Cáceres rond april of mei. Het tweede seizoen zal dus ergens in 2024 uitkomen.

Nieuwe cast


Veel acteurs uit seizoen 1 zullen hun rol weer oppakken voor seizoen 2, maar we zullen ook enkele nieuwe gezichten zien. Zo zal Gayle Rankin de belangrijke rol van Alys Rivers op zich nemen, een machtige heks uit Harrenhal. Ook Freddie Fox voegt zich toe aan de cast en zal Ser Gwayne Hightower spelen. Ook Simon Russel en Abukbakar Salim zullen te zien zijn in seizoen 2.

En dan misschien nog wel het allerbelangrijkste: wat is het verhaal? Seizoen 2 zal doorgaan waar seizoen 1 is gestopt. De strijd om de IJzeren troon is nu echt begonnen en hoewel de serie niet precies het verhaal van het boek zal volgen, zullen de belangrijke gebeurtenissen wel te zien zijn.

Geruchten over een groot gevecht


Seizoen 2 zal iets meer gebruiken van het vertelaspect dat Game of Thrones zo geweldig maakte. Bovendien zijn er veel hints dat seizoen 2 een cruciaal gevecht zal bevatten, namelijk de Battle of Rook’s Rest.De bovenstaande trailer bevestigde al veel geruchten die rond gingen. Er blijven natuurlijk nog veel vragen onbeantwoord, maar één ding is zeker: seizoen 2 zit boordevol actie.

House of the Dragon is te streamen op HBO MAX.Aanbevolen artikelen