search

Ons nieuws van zaterdag 9 december 2023

BBC overspoeld met woedende brieven over spraakmakend transgender personage in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

BBC overspoeld met woedende brieven over spraakmakend transgender personage in 'Doctor Who'

De backlash tegen Rose Noble laat zien waarom het zo belangrijk is dat shows zoals' Doctor Who' inclusiever worden

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De zestigste verjaardag van Doctor Who begon twee weken terug met The Star Beast, waarin we terugkeerden naar voormalig reisgenoot Donna Noble en haar familie.

Maar we maakten ook kennis met Donna's dochter Rose, een transgender en non-binair personage. Rose, de dochter van Shaun Temple (Karl Collins) en Donna Noble (Catherine Tate), was een onmisbare schakel in de aflevering, maar veel kijkers waren het daar niet mee eens.

Boze brieven


De BBC werd na de aflevering overspoeld met honderden boze brieven over het personage en de actrice, Yasmin Finney. Volgens de klachten zou de aflevering "anti-mannelijk" zijn en zou Rose een "ongepaste toevoeging" zijn geweest.

The Star Beast is open over Rose als transgender en non-binair. De aflevering laat ook zien dat haar oma, Donna's moeder, daar nog een beetje moeite mee heeft.

Voornaamwoorden


Ook de Doctor (David Tennant), die recentelijk nog een vrouw was, wordt gecorrigeerd op zijn gebruik van voornaamwoorden wanneer hij het geslacht van de Meep veronderstelt.


Ook op social media regent het van de verontwaardiging. Berichten als Met "Doctor Woke en "Doctor Who is killed by the Woke Message" tonen ze hun ongenoegen met de show.

Belang van inclusie


De klachten die de BBC heeft ontvangen en de berichten op social media laten zien dat personages als Rose Noble enorm belangrijk zijn voor de toekomst van de media.

De eerste twee specials, The Star Beast en Wild Blue Yonder, zijn nu te streamen op de BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk schot in de zaak voor 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Eindelijk schot in de zaak voor 'Stranger Things' seizoen 5

"Je pakt maandag het vliegtuig, we gaan acteren in Atlanta!"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er komt eindelijk schot in de zaak voor seizoen 5 van Stranger Things. Het langverwachte seizoen zal binnenkort dan echt beginnen met filmen.

Het vijfde seizoen van Stranger Things wordt al geruime tijd met ingehouden adem afgewacht. Niet alleen is dit het laatste seizoen van de serie, maar ook de laatste keer dat we de jonge acteurs, die voor onze ogen zijn opgegroeid, bij elkaar zullen zien.

Originele planning


De reden dat het wachten zo lang was kwam natuurlijk door de recente schrijversstaking en de acteursstaking die daarop volgde.

Volgens originele planning zou het filmen eerder dit jaar, in mei, beginnen. Nadat de stakingen voorbij waren, was het voor Netflix belangrijk om vaart te zetten achter het voltooien van de scripts voor seizoen 5.

Januari 2024


Voor de cast en crew van Stranger Things zal het nieuwe jaar ingeluid worden in Atlanta, waar het filmen voor seizoen vijf op 5 of 8 januari zal beginnen.



De castleden zouden op dit moment al in Atlanta zijn om voorbereidingen te treffen en om gezamenlijk de scripts door te nemen, de zogeheten leestafelsessies.

Acteren in Atlanta


Acteur David Harbour, die Jim Hopper speelt, liet weten: "Ik kreeg nog geen tien minuten nadat de staking was beeïndigd een telefoontje van de eerste assistent regisseur, zo van 'Je pakt maandag het vliegtuig, ja? We gaan acteren in Atlanta!'"



Het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things zal halverwege 2024 op Netflix te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mr. & Mrs. Smith': deze acteurs moeten Brad Pitt en Angelina Jolie doen vergeten
Series / Featured

'Mr. & Mrs. Smith': deze acteurs moeten Brad Pitt en Angelina Jolie doen vergeten

Volgend jaar verschijnt er een nieuwe Mr. & Mrs. Smith, dit keer op Prime Video.

Deze week verscheen de eerste trailer voor de serie Mr. & Mrs. Smith online. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2005. Dit keer geen Brad Pitt en Angelina Jolie, wel twee nieuwe hoofdrolspelers.

Die twee nieuwe hoofdrolspelers zijn Donald Glover en Maya Erskine, een duo dat steeds meer naam weet te maken in Hollywood. Hieronder een introductie van beide namen.

Maya Erskine


De 36-jarige Erskine wist op te vallen met haar rollen als Maggie in Man Seeking Woman en Mikki in Betas. Later volgde de serie PEN15 en de rol van Sully Stark in de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi. Ze speelde de rol in drie afleveringen.

Na Mr. & Mrs. Smith van volgend jaar is ze uiteraard nog niet klaar. Ze heeft een belangrijke stem in de volgende stop motion-animatiefilm Wildwood van LAIKA en ze heeft de komedie Sacramento met ook Kristen Stewart en Michael Cera al opgenomen.

Donald Glover


Glover verdient waarschijnlijk minder introductie. De acteur heeft al enkele opvallende rollen gespeeld. Denk dan aan zijn aandeel in de series Community en Atlanta, en de rol als de jonge Lando Calrissian in de film Solo: A Star Wars Story.



Daarnaast is hij Aaron Davis / Prowler in Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Across the Spider-Verse. Glover werkt op dit moment aan Community: The Movie en hij zou ook de hoofdrol moeten gaan spelen in de Star Wars-serie Lando.

Mr. & Mrs. Smith


In de serie Mr. & Mrs. Smith zien we Erskine als Jane Smith en Glover als John Smith, ze zijn een getrouwd stel en hun relatie krijgt een heel andere wending als ze samen als spionnen gaan werken voor een mysterieuze organisatie.



Andere rollen komen van John Turturro, Paul Dano, Alexander Skarsgård, Eiza González, en Ron Perlman. De makers, met Glover als uitvoerend producent, hebben duidelijk behoefte aan een succes. Vanaf 2 februari is Mr. & Mrs. Smith te zien op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Sweet Home' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sweet Home' seizoen 2

Deze verslavende voortzetting is de exacte reden waarom je bang moet zijn voor monsters onder je bed.

Regie: Eung-bok Lee | Cast: Song Kang (Hyun-su Cha), Jin-wook Lee (Sang-Wook Pyeon), Si-young Lee (Yi-kyung Seo), Min-si Go (Eun-yoo Lee), Gyu-young Park (Ji-soo Yoon), Guk-hee Kim (Hye-in Son), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 62-87 minuten | Jaar: 2023

In Sweet Home muteren mensen op onverklaarbare wijze in monsters en gaat de wereld eraan. In ruil voor bescherming van zijn vrienden leverde de geïnfecteerde Hyun zich aan het eind van het eerste seizoen uit aan de autoriteiten en werd het inmiddels uitgedunde groepje bewoners van Green Home door het leger naar een schuilplaats verkast. Wat volgt is een overlevingstocht door de brokstukken van beschaving, maar bovenal de schier onmogelijke uitdaging om vast te houden aan humaniteit wanneer je niemand meer kan vertrouwen.

Waar het eerste seizoen zich richtte op de paniek rondom de onverklaarbare verschijning van monsters, daar gaat het tweede vooral over het achterhalen van het ontstaan van deze schepsels. Meerdere theorieën worden geopperd, waaronder natuurlijk een uit de hand gelopen overheidsexperiment, en zoals we van Zuid-Koreaanse horror mogen verwachten komt de anatomie van de mens ongeremd visueel in beeld. Gruwelijke laboratoriumtaferelen, exploderende ingewanden en alles wat niet doodgaat als je er een kogel doorheen jaagt met een vlammenwerper in de fik zetten. Randje misselijkmakend, maar verfilmd zoals een stripboek het in plaatjes zou neerzetten en simpelweg een puntgaaf spektakel.

Daarbij tonen de makers een scherp oog voor detail en drama. Sweet Home pakt uit met tal van ongemakkelijke scènes, zonder misbruik te maken van obsceniteit. Zo zijn er scènes waarin vrouwen en kinderen eens een keer niet worden gespaard en momenten waarbij je hoopt dat ze de lens niet nog dieper in de vleeswond poeren. Maar vaak is het net dat ene streepje belichting of een afwijkende camerahoek. Dat je gewoon rillingen krijgt van een bepaald shot, terwijl er eigenlijk niets gebeurt. Indringende blikken zonder woorden. Dat is horror, dat is kunst.

Sweet Home is waanzinnig populair en wat zeker bijdraagt aan het succes is de ijzersterke cast. Sterspeler Song Kang switcht met gemak van een verlegen Hyun naar zijn kwade zijde, opgeruid door Jin-wook Lee die moeiteloos de bad guy speelt. Elke rol wordt vervuld door een acteur die het persoonlijke conflict van zijn personage duidelijk overbrengt, al steekt het bekende theatrale acteerwerk van gelijksoortige producties zo nu en dan wel even de kop op. Soms zelfs lachwekkend tot clownesk, maar nooit dusdanig storend dat een scène vervalt in een sketch.

Overleven brengt zowel het beste als het slechtste in een persoon naar boven. Daarop legt Sweet Home de klemtoon. De schepsels zijn een spiegel van iemands karakter en hebben een directe link met het gedrocht waarin hij of zij verandert. Ook het tweede seizoen van toetst alle facetten van epidemische chaos. Tweestrijd, machtsmisbruik, ego. Alle lelijkheid binnenin. Maar uiteindelijk draait het tijdens elke vorm van survival altijd om dezelfde vraag: blijf je mens of word je een monster?

★★★★★

Sweet Home is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Reacher'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Reacher'

Deze week trapt Prime Video af met een gloednieuw seizoen van de stoere Jack Reacher.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



Los Farad (seizoen 1)



Verschijnt op: Dinsdag 12 december
Genre: Thriller
Kijk op: Prime Video

Synopsis: De dag waarop Oskar, een typische buurtjongen, de mysterieuze en rijke familie Farad ontmoet, verandert zijn leven voorgoed. Oskar zal alles op het spel zetten in de wereld van de internationale wapensmokkel. In Marbella, waar de Farads wonen, wachten hem luxe, adrenaline en intense emoties, maar ook een keerzijde van geweld en cynisme die zijn toewijding op de proef stelt.





Coach Prime (seizoen 2 - aflevering 3)



Verschijnt op: Donderdag 14 december
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op: Prime Video

Synopsis: In jaar 3 bij Jackson State maakt Deion Sanders samen met zijn team een seizoen mee vol dramatiek, waaronder een watercrisis, blessures en hooggespannen verwachtingen voor het footballteam.





Reacher (seizoen 2 - aflevering 1-3)



Verschijnt op: Vrijdag 15 december
Genre: Actie / Misdaad / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia. Dit eerste seizoen is gebaseerd op internationale bestseller Jachtveld van Lee Child.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder het hilarische 'Bookie'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder het hilarische 'Bookie'

Het wordt weer een volle week op HBO Max met een paar toppers om te bingen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



The Gilded Age (seizoen 2 - aflevering 7)



Verschijnt op: Maandag 11 december
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.






Julia (seizoen 2 - aflevering 7)



Verschijnt op: Donderdag 14 december
Genre: Biografie / Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In 1962 kwam de onverschrokken kok en kookboekenschrijfster Julia Child met haar kenmerkende panache de Amerikaanse huiskamers binnen met The French Chef – haar vernieuwende programma dat de weg baande voor het moderne kookprogramma.





Bookie (seizoen 1 - aflevering 5-6)



Verschijnt op: Donderdag 14 december
Genre: Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Een ervaren bookmaker vecht om te overleven te midden van de legalisatie van gokken, steeds labielere klanten en het snelle leven in Los Angeles.




Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

10 december: Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 9) - Animatie / Avontuur / Komedie - Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.

11 december: 30 Coins (seizoen 2 - aflevering 8) - Drama / Fantasy / Horror - Pastoor Vergara vlucht voor zijn verleden en de duivel die hem achtervolgt voor een schat: één van de dertig munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Nu moet hij opnieuw de confrontatie aangaan en deze keer is hij er klaar voor.

14 december: Rap Sh!t (seizoen 2 - aflevering 7) - Komedie / Drama / Muziek - Rap Sh!t van Issa Rae is een comedyserie over drie vrouwen – een hiphop-duo en hun manager – die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert nieuwe zwarte komedie met 'Everybody Loves Raymond'-ster
Series / Nieuws

Netflix lanceert nieuwe zwarte komedie met 'Everybody Loves Raymond'-ster

De komiek heeft in zijn carrière al meerdere genres gespeeld, en nu is het tijd voor zwarte humor.

Acteur en komiek Ray Romano maakt zijn opwachting om te spelen in No Good Deed, een nieuwe serie van Netflix dat bol staat van de zwarte humor en is bedacht, geschreven en geregisseerd door Liz Feldman.

Romano is bij het grote publiek het best bekend van zijn rol als Ray Barone in de langlopende en succesvolle sitcom Everybody Loves Raymond. Deze serie liep negen seizoenen lang van 1996 tot 2005 en sleepte maar liefst 15 Emmy-awards binnen.

Blut en berooid


Volgens Netflix zal Romano het personage van Paul spelen, een aannemer die wanhopig met pensioen wil, zijn schulden wil afbetalen en Los Angeles wil verlaten. Voortdurend gestrest en platzak is Paul's oplossing voor zijn geldproblemen om zijn prachtige huis in Los Feliz te verkopen, maar zijn fouten uit het verleden zullen hem blijven achtervolgen.

Het acht afleveringen tellende No Good Deed volgt drie zeer verschillende families die strijden om dezelfde villa in Spaanse stijl uit de jaren 20 te kopen, waarvan ze denken dat die al hun problemen zal oplossen.

Corona-resultaat


No Good Deed is een product dat uit de koker komt van Feldman toen ze aan het begin van de wereldwijde coronapandemie tijdens vele late avonden op zoek was naar een uitweg uit haar huis. Ze is Netflix erg dankbaar dat ze de kans hebben gegeven voor zo'n creatief project.



Wanneer No Good Deed uitkomt is nog niet bekend. Je kunt wel alle afleveringen nog eens kijken van Everybody Loves Raymond op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur accepteert rol in de "onbekende serie" die 'Doctor Who' heet
Series / Nieuws

Acteur accepteert rol in de "onbekende serie" die 'Doctor Who' heet

Eén van de meest legendarische series was compleet onbekend voor de Hollywoodster.

De langlopende sciencefictionserie Doctor Who maakt zich op voor wéér een speciale jubileumeditie, en één van de sterren uit de special had dus blijkbaar nog nooit van de iconische serie gehoord.

Showrunner Russel T. Davies onhult in een interview dat acteur Neil Patrick Harris, bij het grote publiek bekend als Barney Stinson uit How I Met Your Mother, bij het tekenen voor de 60e jubileumaflevering werkelijk niets wist van Doctor Who.

Is de Doctor een alien?


Harris schittert als het personage The Toymaker in de derde aflevering van de speciale Doctor Who 60e jubileumafleveringen getiteld The Giggle. Misschien helpt het Harris wel om zo onbevangen mogelijk aan de rol te beginnen. Davies vertelt zelf:

"Hij had er in zijn leven nog nooit van gehoord, de arme jongen. Hij las het script en belde me letterlijk op met de vraag: 'Laat me dit goed begrijpen, de Doctor is een alien, toch?' Ik dacht echt, 'Oh mijn god, je hebt echt nog nooit van Doctor Who gehoord!'

Iconische rol in een iconische serie


De Celestial Toymaker verscheen voor het eerst in de Doctor Who-mythologie in 1966 en werd destijds gespeeld door Michael Gough (Batman). Volgens Davies is de Toymaker, die een soort god van de spellen is, echt een rol die op het lijf van Harris geschreven is.



Vanaf vanavond om 19.30 uur kan je de derde aflevering van de 60-jarig jubileumeditie kijken op BBC1 (Ziggo kanaal 601, KPN kanaal 26, of Odido kanaal 111) of stream het diezelfde tijd op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.