search
Eindelijk schot in de zaak voor 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Eindelijk schot in de zaak voor 'Stranger Things' seizoen 5

"Je pakt maandag het vliegtuig, we gaan acteren in Atlanta!"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er komt eindelijk schot in de zaak voor seizoen 5 van Stranger Things. Het langverwachte seizoen zal binnenkort dan echt beginnen met filmen.

Het vijfde seizoen van Stranger Things wordt al geruime tijd met ingehouden adem afgewacht. Niet alleen is dit het laatste seizoen van de serie, maar ook de laatste keer dat we de jonge acteurs, die voor onze ogen zijn opgegroeid, bij elkaar zullen zien.

Originele planning


De reden dat het wachten zo lang was kwam natuurlijk door de recente schrijversstaking en de acteursstaking die daarop volgde.

Volgens originele planning zou het filmen eerder dit jaar, in mei, beginnen. Nadat de stakingen voorbij waren, was het voor Netflix belangrijk om vaart te zetten achter het voltooien van de scripts voor seizoen 5.

Januari 2024


Voor de cast en crew van Stranger Things zal het nieuwe jaar ingeluid worden in Atlanta, waar het filmen voor seizoen vijf op 5 of 8 januari zal beginnen.De castleden zouden op dit moment al in Atlanta zijn om voorbereidingen te treffen en om gezamenlijk de scripts door te nemen, de zogeheten leestafelsessies.

Acteren in Atlanta


Acteur David Harbour, die Jim Hopper speelt, liet weten: "Ik kreeg nog geen tien minuten nadat de staking was beeïndigd een telefoontje van de eerste assistent regisseur, zo van 'Je pakt maandag het vliegtuig, ja? We gaan acteren in Atlanta!'"Het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things zal halverwege 2024 op Netflix te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen