search
Ncuti Gatwa schittert in gloednieuwe trailer 'Doctor Who' kerstspecial 2023
Series / Nieuws

Ncuti Gatwa schittert in gloednieuwe trailer 'Doctor Who' kerstspecial 2023

Gatwa en Gibson komen in actie op een vliegend piratenschip in de 'Doctor Who'-kerstspecial

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De schok van de laatste Jubileumaflevering is nog niet verwerkt of Doctor Who komt alweer met een gloednieuwe trailer voor de kerstspecial, met Ncuti Gatwa als de Doctor.

Na afscheid te hebben genomen van David Tennant als dé Doctor, mocht Ncuti Gatwa in de laatste twintig minuten van The Giggle zijn TARDIS betreden.

Binnenkomer


Terugkerend Showrunner Russell T. Davies lijkt grootse plannen te hebben met Doctor Who, en het ziet er naar uit dat ook David Tennant nog niet voorgoed afscheid van zijn Doctor heeft genomen.

Toch stond de introductie van Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor als een huis. Met deze binnenkomer lijkt men niet meer om zijn Doctor heen te kunnen. Dit blijkt ook uit de nieuwe trailer voor de kerstspecial.

Kerstspecial


Gatwa's eerste avontuur als de Doctor lijkt er een vol fantasie, zwaardgevechten en kobolden te zijn. We zien hem, en nieuwe reisgenoot Ruby Sunday (Millie Gibson) dan ook terug op een heus vliegend piratenschip.



De kerstspecials van Doctor Who waren een Davies en Steven Moffat traditie. Showrunner Chris Chibnall, die series 11, 12 en 13 maakte, verhuisde de specials naar nieuwjaarsdag. "Voor het eerst schrijf ik een kerstspecial... met kerst!" zegt Davies over de kerstspecial van volgend jaar, die hij inmiddels al klaar heeft.

Instapmoment


Het veertiende seizoen van Doctor Who, of het eerste van een nieuwe reeks, daar zijn fans en critici het nog niet over eens, begint in 2024 en is volgens kenners een prima instapmoment voor nieuwe fans.



De kerstspecial The Church on Ruby Road zal op 25 december in de BBC iPlayer en op Disney+ te zien zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen