search
Deze hilarische en ontroerende serie over rouw heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze hilarische en ontroerende serie over rouw heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Ricky Gervais breekt alle grenzen van humor in 'After Life'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Denk je aan Ricky Gervais, denk je al snel aan harde grappen, droge humor en een bodemloze put van sarcasme. After Life is dit, maar ook zoveel meer.

Wanneer hoofdpersoon Tony (Gervais) zijn vrouw Lisa verliest aan kanker komt hij in een depressie terecht. In zijn strijd om de zin van het leven weer te vinden besluit hij zichzelf geen blad meer voor de mond te nemen en eerlijk te zijn, zelfs als dat pijnlijk is voor anderen.

Humor als medicijn


Gervais gebruikt humor en sarcasme om de pijn van zijn hoofdpersoon te maskeren. Maar dit levert ook hilarische momenten op. Uiteindelijk is After Life een verhaal van herstel.

Dit geldt niet alleen voor Tony, maar ook voor de andere personages. Door Tony's ontwikkeling zien we ook zijn omgeving veranderen.

Cast


After Life bestaat, naast Gervais, uit een cast van Britse topkwaliteit. Zo is daar Doctor Who en Downton Abbey-ster Penelope Wilton, David Bradley (Game of Thrones, Doctor Who en vele anderen.



Elk seizoen, er zijn er drie, benadrukken een nieuwe stap in Tony's reis naar herstel en zijn rouwverwerking. Dat dit gepaard gaat met de nodige harde grappen, sarcasme en droge hilariteit is alleen maar een bonus.

Prijzen


After Life wordt wereldwijd geprezen om hoe de serie omgaat met de oprechte benadering van rouw en het belang van menselijk contact. De serie won de National Film Awards UK in 2021 en de National Television Awards in 2022, allebei voor beste comedy serie.



After Life is een kleine serie van maar drie seizoenen, maar het is een absolute aanrader. After Life komt hard aan, maar blijft lang hangen. De serie is in zijn geheel te zien op Netflix


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen