search
Ondanks miljoenenpubliek is het voor deze hitserie op Prime Video einde verhaal
Series / Nieuws

Ondanks miljoenenpubliek is het voor deze hitserie op Prime Video einde verhaal

Tienerdrama, liefde, bedrog en een miljoenenpubliek zijn blijkbaar niet genoeg gebleken.

Het zijn grillige tijden voor series in het huidige streaminglandschap. Links en rechts worden series geannuleerd als het niet aan bepaalde criteria voldoet. Zo is ook het doek gevallen voor de dramaserie Cruel Summer.


De anthologieserie Cruel Summer volgde de opkomst en ondergang van een intense tienervriendschap. De serie benaderde het verhaal vanuit drie verschillende tijdlijnen rond de millenniumwisseling, waarbij een liefdesdriehoek tussen Megan, Isabella en Luke hun levens beïnvloedde.

Miljoenenpubliek


In Nederland is Cruel Summer te streamen op Prime Video maar het is oorspronkelijk geproduceerd door, en voor, televisienetwerk en streamingdienst Freeform. De serie werd bij de lancering van het eerste seizoen de meest bekeken serie op het netwerk aller tijden.

Het behaalde een gemiddeld kijkersaantal van 6,8 miljoen per aflevering, en dat was voor Freeform reden genoeg om al snel een tweede seizoen te bestellen. Het duurde echter niet lang voor de eerste scheurtjes zichtbaar waren met het vertrek van bedenker Bert V. Royal.

Grote schoonmaak


Ondanks al deze successen heeft Freeform besloten geen derde seizoen te bestellen. Het is voor Freeform niet de enige serie die ze besluiten te beëindigen. Ook voor The Fosters-spin-off Good Trouble houdt het na vijf seizoenen op.



Kijk alle afleveringen van Cruel Summer op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen