search
Waarom stopt 'Grey's Anatomy' spin-off 'Station 19' eigenlijk na seizoen 7 ondanks grote populariteit?
Series / Nieuws

Waarom stopt 'Grey's Anatomy' spin-off 'Station 19' eigenlijk na seizoen 7 ondanks grote populariteit?

Station 19 is heel erg populair bij Grey's Anatomy fans, dus waarom wordt deze serie gecanceld?

Station 19 is na vijf jaar en zeven seizoenen nog net zo populair als in het begin. Toch komt er geen achtste seizoen meer en de reden hiervoor is nog steeds onduidelijk.

Station 19 is een spin-off van de hitserie Grey’s Anatomy en volgt brandweerlieden in een brandweerkazerne in Seattle, Washington. Net zoals zijn voorganger schuwt Station 19 complexe en actuele onderwerpen niet.

Heel relevant


Dit betekent dat de serie elk seizoen weer heel relevant is. Dit werd bewezen toen de serie na seizoen 6 een Sentinel Award van Hollywood, Health en Society won. De serie valt dus in de prijzen, is actueel en populair. Waarom komt er dan geen ander seizoen?

Voorheen was Krista Vernoff de showrunner, maar onlangs hebben Zoanne Clack en Peter Paige deze rol van haar overgenomen. Clack was eerder al hoofdschrijver voor de serie, nadat er raciale problemen waren gemeld in de schrijverskamer.

De serie is in goede handen


De serie is dus in goede handen, met een showrunner die het verhaal door en door kent. Toch geeft dit een hele andere sfeer aan de serie. Daarnaast werd het tijdslot waarop de wekelijkse afleveringen te zien waren veranderd.



Het is niet ongebruikelijk dat er een andere showrunner komt of dat het tijdslot aangepast wordt. Echter, bij Station 19 kwamen al deze veranderingen ineens opdagen met daarbij de heftige situatie van de schrijvers.

De serie beschermen


Het is dan dus ook heel logisch dat er een bepaalde onrust in de lucht hing, die de serie niet kon overleven. Het kan dat er gekozen is om het verhaal en de personages te beschermen en dus te stoppen met de serie.

Stream Station 19 op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen