search
Deze nog onbekende fantasyserie op Netflix is perfect voor de kerstdagen
Series / Nieuws

Deze nog onbekende fantasyserie op Netflix is perfect voor de kerstdagen

'The Letter for the King' is een fantasyserie op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt.

De kerstdagen zijn het perfecte moment om een leuke serie te kijken, maar er staat zoveel op Netflix dat sommige series soms vergeten worden. Zo ook The Letter for the King uit 2020. Deze fantasyserie is geschikt voor alle leeftijden, dus kun je hem rond de feestdagen met heel de familie kijken.

Er is niets zo geschikt voor de kerstdagen als een sfeervolle fantasyserie, vol betoverde koninkrijken en spannende zoektochten. De serie The Letter for the King kwam in 2020 uit en is geïnspireerd op het bekende boek De Brief voor de Koning van Nederlandse schrijfster Tonke Dragt.

Gevaarlijke opdracht


Daarnaast heeft de serie nog een Nederlands tintje, want acteur Gijs Blom speelt de rol van Prince Viridian. De serie vertelt het verhaal van de jonge Tiuri (Amir Wilson), die graag ridder wil worden. Hij krijgt een gevaarlijke opdracht om een geheime brief naar King Favian of Unauwen te brengen.

Dit moet hij binnen 14 dagen doen, voor de volgende volle maan. En dat is niet alles: hij wordt achterna gezeten door de Red Riders, die willen voorkomen dat hij de brief bezorgt. Zal het hem lukken om de brief op tijd te bezorgen en ridder te worden?

Alle leeftijden


De serie is door recensenten Game of Thrones voor kinderen genoemd. Toch is de serie ook vermakelijk voor volwassenen, vooral als je het verhaal uit je eigen jeugd kent. Bekijk The Letter for the King op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen