search
Netflix beloont een van zijn recente successen met een tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix beloont een van zijn recente successen met een tweede seizoen

De samuraiserie bleek zo populair, dat een tweede seizoen bijna niet te voorkomen was.

Netflix is blij om een hitserie rijker te zijn, en dat wordt gevierd met de aankondiging van een tweede seizoen voor Blue Eye Samurai. In de animatieserie leeft de samurai Mizu een vermomd bestaan als man, gedreven door haar queeste om gerechtigheid te laten gelden.

Netflix heeft nog niets bekendgemaakt over de kijkcijfers, maar het feit dat Blue Eye Samurai is doorgebroken in de Nielsen Top Tien spreekt al boekdelen. Ook op Rotten Tomatoes zijn de fans lyrisch met op het moment van schrijven een score van 100%.

Inhoud


De serie speelt zich af gedurende de Japanese Edo-periode (de 17e eeuw). In het verhaal zint de half-Europese half-Japanse zwaardvechter Mizu op wraak.

Zij heeft haar zinnen gezet op vier witte mensen die illegaal in Japan verblijven, en gedurende de serie volgen we haar zoektocht naar gerechtigdheid.

Makers aan het woord


Makers Amber Noizumi en Michael Green deelden over het aankomende seizoen: "Toen we aan dit project begonnen, hebben we ons voorgenomen om dit zeer persoonlijke verhaal, dat zich afspeelt in het Japan van de Edo-periode, zo authentiek en mooi mogelijk tot leven te brengen."



Ze vervolgden: "We zijn ons hele team dankbaar, samen met onze kijkers van over de hele wereld die zoveel passie hebben getoond voor Mizu en haar pad van wraak. Mizu heeft nog veel meer bloed te verspillen! We zijn onze ongelooflijke partners bij Netflix zeer dankbaar dat ze de reis hebben laten doorgaan."

Release


De releasedatum van Blue Eye Samurai seizoen 2 zal later bekend worden gemaakt. Bekijk vast het eerste seizoen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen