search
Wat we weten over de 'Alien'-serie, de scifi-serie die zich afspeelt op Aarde
Series / Featured

Wat we weten over de 'Alien'-serie, de scifi-serie die zich afspeelt op Aarde

Disney kondigt een nieuwe serie van de Alien-franchise aan, met Noah Hawley als regisseur en Timothy Olyphant in een grote rol, met een verwachte release in 2025.

Toen in 1979 de eerste Alien-film uitkwam stond de wereld een beetje op zijn kop. Ridley Scott had de lat hoog gelegd met zijn SF-film over de bemanning van het ruimteschip Nostromo die plots worden geconfronteerd met een angstaanjagend buitenaards wezen. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel.

Niemand had destijds kunnen voorspellen dat er in de 40 jaar nadien nog 6 kaskrakers zouden volgen om nog maar even niets te zeggen over alle merchandise die de films hebben voortgebracht. En nu staat er ons een nieuw hoogtepunt te wachten. De serie Alien komt er aan! Fans kijken er alvast naar uit.

Release datum


Disney heeft eerder al laten weten dat ze Noah Hawley, bekend van Fargo, hebben weten te strikken om de serie vorm te geven en te regisseren. Ook is onlangs bekend gemaakt dat ze Timothy Olyphant The Mandalorian hebben gecast voor een grote rol. Hij zal het personage Kirsh spelen, een synth. Hawley heeft recent nog meer losgelaten over wat we kunnen verwachten en ook een eventuele releasedatum.

Een echte vaste datum is er nog niet, mede doordat de opnamen waren stilgelegd door de SAG-Aftra stakingen in de Verenigde Staten. Echter volgens Hawley is het de bedoeling om in januari weer snel te starten met de opnames en het ligt dan in de lijn der verwachting dat de serie ergens half 2025 in première zal gaan.

Hoofdrollen


Welke andere namen kunnen we verwachten? We wisten al dat Sydney Chandler het personage Wendy zal spelen, Alex Lawther krijgt een hoofdrol als soldaat CJ, zo ook Samuel Blenkin als de mysterieuze CEO Boy Kavalier. Essie Davis en Adarsh Gourav spelen Dames Silvia en Slightly.Volgens het blad Deadline krijgt ook Kit Young, bekend van Shadow and Bone’s, een belangrijk rol. Hij kruipt in de rol van Tootles. En, Babou Ceesay, Jonathan Ajayi, Erana James, Lily Newmark, Diêm Camille en Adrian Edmondson krijgen allemaal een rol.

Xenomorph


Hawley liet onlangs in een interview de fans nog een beetje in oblivion over de plot van de serie. Dit is wat hij zei over de Xenomorph: "Ja, de Facehuggers heb ik op een specifieke wijze in gedachten maar meer laat ik daar nog niet over los. Maar de fans van de Xenomorph mogen op twee oren slapen. Ze zullen niet teleurgesteld worden." Het verhaal begint in ieder geval in de toekomst, over zo’n 70 jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen