search
Verrassende cijfers: dít zijn Netflix' drie best bekeken series in 2023!
Series / Nieuws

Verrassende cijfers: dít zijn Netflix' drie best bekeken series in 2023!

De streaming-gigant komt als eerste platform met cijfers voor de eerste helft van 2023.

Als oudste en grootste streaming-platform is Netflix vaak genoeg bekritiseerd voor hun gebrek aan transparantie. Het is niet altijd even duidelijk waarom series gecanceld worden, daarnaast is er een gebrek aan overzichten van kijkcijfers. Op dinsdag 12 december kwam hier verandering in, toen publiceerde Netflix namelijk voor het eerst hun kijkcijfers.

Het betreft hier het wereldwijde aantal aan totale streaming-uren, en beslaat de eerste helft van 2023. We praten hier over ruim 18.000 titels waarbij geen onderscheid is gemaakt tussen Netflix' eigen content en series die het bedrijf niet zelf heeft laten maken. De uitkomst is verrassend: de lijst wordt aangevoerd door The Night Agent, Ginny and Georgia en het Koreaanse drama The Glory.

Gevarieerde top drie


De top drie toont variatie wat genre betreft. De koppositie van The Night Agent is niet zo'n verrassing: de onverwachte knaller ging van start op 23 maart van dit jaar en is maar liefst 812,1 miljoen uur gestreamd.

Seizoen 2 van Ginny and Georgia ging in première op 5 januari 2023 en is 665,1 miljoen uur gestreamd. The Glory is gesplitst uitgezonden, waarbij de eerste helft op 30 december 2022 begon en vanaf 10 maart 2023 was de tweede helft te zien.

Voorsprong


The Night Agent is een actiethriller over een politiek complot op hoog niveau en heeft een tweede seizoen gekregen. Ginny and Georgia is een komedie-dramaserie over het gezin van de voormalige tienermoeder Georgia (Brianne Howey) en haar tienerdochter Ginny (Antonia Gentry). De serie heeft akkoord voor een derde én een vierde seizoen. The Glory vertelt het verhaal van Moon Dong-eun (Song Hye-kyo) die als volwassene gruwelijke wraak neemt op de klasgenoten die haar destijds getreiterd hebben. Er is momenteel niets bekend over een eventueel vervolg aangezien het verhaal van Moon is afgerond.Netflix-topman Ted Sarandos lichtte eveneens toe waarom Netflix niet eerder met cijfers kwam. Het bedrijf was nog bezig met groei en wilde de concurrentie geen voorsprong geven.

Sfeer van wantrouwen


Sarandos: "We waren als bedrijf nog in de groeifase. Voor de makers zaten er ook voordelen aan verbonden, want ze stonden minder onder druk wat kijkcijfers betreft". Sarandos erkent daarnaast dat het gebrek aan transparantie op een bepaald moment wel voor "een sfeer van wantrouwen" zorgde. Aangezien Netflix inmiddels is uitgegroeid tot een grote speler is het in de toekomst wel de bedoeling om halfjaarlijks een overzicht van de wereldwijde streaming-uren te publiceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen