search
'Monarch: Legacy of Monsters'  brengt eindelijk de nodige opheldering in het MonsterVerse
Series / Featured

'Monarch: Legacy of Monsters' brengt eindelijk de nodige opheldering in het MonsterVerse

Dit personage laat het MonsterVerse vanuit een andere hoek zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De geheimzinnige organisatie genaamd Monarch komt niet bepaald positief op de voorgrond in de MonsterVerse-films uit 2014 en 2019. De club lijkt vooral bezig te zijn met zijn eigen hachje. Hierdoor faalt de organisatie meer dan eens om rampen met monsters te voorkomen.

Monarch: Legacy of Monsters laat echter de ontstaansgeschiedenis van Monarch zien, waardoor de kijker een beeld van de filosofie van de organisatie krijgt. Het personage Tim (Joe Tippett) fungeert hierbij als sleutelfiguur aangezien hij het oorspronkelijke idealisme heeft weten te behouden.

Bureaucratisch


In een interview vertelt Tippett meer over zijn rol van Tim. Volgens de acteur is Tim een oprechte wetenschapper die monsters wil bestuderen en mensen wil helpen. De Monarch-organisatie begon in eerste instantie ook zo, wat duidelijk wordt door de verhaalstructuur van de serie.

Door de jaren heen gaat het echter mis. Tippett: "Wat ik denk dat er is gebeurd is dat de organisatie enorm is gegroeid, en Monarch is ontzettend bureaucratisch geworden. Ze zijn vergeten dat ze de Titans moeten bestuderen en in plaats daarvan zijn ze vooral bezig om verborgen te blijven".

Oorspronkelijke idee


Tim is degene die het oorspronkelijke idee achter Monarch wil voortzetten. Door zijn oprechte interesse in de Titans en zijn doel om mensenlevens te redden zie je als kijker ook de positieve kant van het werk van Bill Randa (John Goodman), Keiko Miura (Mari Yamamoto), en Lee Shaw (Kurt Russell). "Tim zou waarschijnlijk posters van Bill en Keiko aan zijn muur hebben. Hij kijkt enorm tegen ze op en de kleine organisatie die ze destijds oprichtten," aldus Tippett.



Mede dankzij het personage van Tim laat de serie de andere kant zien van een organisatie die tot dusver voornamelijk obscuur en zelfs ronduit gevaarlijk bleek te zijn. Monarch: Legacy of Monsters is te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen