search
Nieuwste serie Courteney Cox gecanceld en wordt compleet verwijderd
Series / Nieuws

Nieuwste serie Courteney Cox gecanceld en wordt compleet verwijderd

Blijkbaar moeten er zodanig veel kosten bespaard worden dat de hele serie verwijderd wordt.

Het tweede seizoen van de horror-komedie Shining Vale, met actrice Courteney Cox in de hoofdrol, zal het allerlaatste seizoen worden op streamingdienst Starz. Dit nieuws viel bedenker Jeff Astrof rauw op het dak, daar hij al bezig was met het schrijven van seizoen drie.


De seizoensfinale van Shining Vale, geproduceerd door Warner Bros. TV, werd uitgezonden op één december. Niet alleen zal de serie worden stopgezet door het netwerk, maar de eerste twee seizoenen zullen ook aan het einde van het jaar van de streamingdienst worden verwijderd.

Simpelweg te weinig kijkers


Tegenwoordig passen streamingdiensten strenge criteria toe waaraan series moeten voldoen om enig bestaansrecht te hebben. Het heeft er alle schijn van dat de serie te weinig kijkers heeft weten te trekken om door te gaan. In een reactie vertelde Astrof:

"Ik heb er geen probleem mee om te zeggen dat ik verslagen en diep bedroefd ben door het nieuws. Voor de acteurs is het een jaar geleden dat we klaar waren, maar ik heb aan het schrijven van seizoen drie gewerkt tot ik het nieuws vorige week hoorde."


Spookhuis in een klein stadje


De serie werd gecreëerd door Astrof en Sharon Horgan en draait om een gezin dat naar een klein stadje verhuist en intrekt in een spookhuis. Niemand kan echter spoken daadwerkelijk zien, behalve het personage van matriarch Pat, gespeeld door Cox.Mira Sorvino, die in het eerste seizoen verscheen als geest Rosemary, speelde meerdere personages in het tweede deel. Daarnaast zijn er rollen voor acteurs Greg Kinnear, Judith Light en Merrin Dungey.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen