search
De nieuwe 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix heeft een groot voordeel ten opzichte van de animatieserie
Series / Nieuws

De nieuwe 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix heeft een groot voordeel ten opzichte van de animatieserie

Een remake maken is altijd een uitdaging, maar 'Avatar: The Last Airbender' heeft in ieder geval al een voordeel.

Het is niet vaak het geval dat een remake beter is dan het origineel. En hoewel het absoluut nog te vroeg is om hier uitspraken over te doen, heeft de live-action remake van Avatar: The Last Airbender vergeleken met het origineel in ieder geval één voordeel.

De originele animatieserie liep van 2005 tot 2008 en telt in totaal drie seizoenen. In 2012 kwam er de sequel The Legend of Korra, maar daar bleef het niet bij. Aangs verhaal werd ook nog uitgebreid in verschillende spin-off stripboeken.

Achtergrondinformatie


De meest belangrijke toevoegingen zijn bovendien de zes grafische romans: The Promise, The Search, The Rift, Smoke and Shadow, North and South, en Imbalance. Deze verhalen leveren voor fans een hoop belangrijke achtergrondinformatie en kennis over het universum op.

Het zijn dan ook deze uitbreidingen die zorgen voor een voorsprong als het gaat om de nieuwe live-actionserie van Netflix. Toen de originele animatieserie gemaakt werd, hadden de makers nog geen idee hoe populair de serie zou worden. De nieuwe serie kan alle achtergrondinformatie uit de spin-offs en boeken gebruiken om extra verdieping toe te voegen.

Ode aan de franchise


De kennis over het universum, zoals de geschiedenis en legendes, zaten nog niet helemaal verwerkt in de originele serie. Die gaten werden opgevuld in de grafische romans, maar nu kan dit in de live-actionserie dus ook verwerkt worden in het verhaal van Aang.



Als alles goed in de serie verwerkt wordt, kan Avatar: The Last Airbender van Netflix echt een ode worden aan de franchise en alle fans. Bekijk de serie vanaf 22 februari 2024 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen