search
Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 6
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 6

The Good Man maakt moeilijke keuzes.

Het was zondag al zover: de laatste aflevering van AMCs Fear the Walking Dead werd uitgezonden. Het seizoen zwabberde wat heen en weer, waarbij soms niet duidelijk werd wat men nou precies wilde. Duidelijk was dat het maatschappelijk verval plotseling en heel erg snel kwam. Daarnaast hield het leger de inwoners van een kleine gemeenschap voor dat de boel veilig en onder controle was. Maar vorige aflevering kwamen we erachter dat dit alles behalve waar was: het leger had de uitbraak niet meer in de hand en stond op het punt alle nog levende mensen te executeren en te vluchten.

Lees hier de recap van aflevering 1 & 2
Lees hier de recap van aflevering 3
Lees hier de recap van aflevering 4
Lees hier de recap van aflevering 5


De hel breekt los aan het begin van deze aflevering, The Good Man. De vorige keer zagen we nog hoe het leger vrijwel alle Walkers van L.A. opgesloten had in een arena. Maar de deuren worden opengebroken en militairen overrompeld. Het is chaos op de basis waar ze potentieel geïnfecteerde en stervende mensen vast houden. Geen wonder dus dat iedereen probeert het kamp te verlaten.

Daarbij heeft Nick het geluk dat Dr. Strand wel iets in hem ziet. De twee vluchten door het gebouw en Liza probeert in haar eentje te vluchten. Het gevolg is een ietwat chaotische wisseling van scènes, want enerzijds zien we hoe Nick en Strand het grote gebouw proberen te verlaten en anderzijds is er het moment dat Madison, Daniel, Ofelia en Travis arriveren en samen met Liza op zoek gaan naar Nick.

Een tweeledig avontuur dus, waarbij zo nu en dan ook spannende beelden vertoond worden waarin we zien hoe de Walkers de militairen overrompelen. Het zijn er dan ook zoveel en je gaat je afvragen waarom ze al die Walkers in de arena gepropt hebben en niet gedood.

In de kelders van het gebouw vindt iedereen elkaar. Daar gaat het even mis, want soldaat Adams die nog zo gruwelijk gemarteld was door Daniel, wil wraak nemen. Dat doet hij niet door Daniel neer te schieten, maar zijn dochter. Travis gaat door het lint en valt Adams daarop aan, slaat hem op de grond en blijft maar slaan. De pacifist is daarmee ineens een ander persoon geworden. (Maar blijft hij goed?)

De groep maakt in eerste instantie plannen om de woestijn in te gaan, waar weinig mensen zijn. Maar Strand heeft een beter plan: "Ik heb een huis op het water", zegt hij. Samen rijden ze door L.A., waar we nog een paar prachtige shots van verwoesting krijgen. Ze arriveren tegen zonsopgang in het huis van Strand. Een architectonisch meesterwerk, maar verderop in de oceaan ligt nog een mooie boot. Wellicht is dat dus het huis waar hij op doelde.

Echter, waar alles gelukkig lijkt te zijn, eindigt het seizoen toch nog enigszins duister. Liza blijkt gebeten te zijn door een Walker en kiest voor de dood. Ze is bang te zullen veranderen en benadrukt tegenover Madison (die samen met haar op het strand staat) dat iedereen geïnfecteerd is. Ze kan geen zelfmoord plegen en geeft Madison een pistool. Travis merkt het echter op de één of andere manier en pakt het geweer om Liza vervolgens zelf dood te schieten. Een pijnlijke daad, maar het laat zien dat moeilijke tijden om moeilijke beslissingen vragen.

Dit eerste seizoen van Fear the Walking Dead was misschien wel beter dan het eerste van The Walking Dead. Zo hier en daar nam men wat vreemde beslissingen (vooral met het leger), maar op zichzelf leek het redelijk plausibel. De personages waren ditmaal ook beter opgebouwd. Wat vinden jullie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen