search

Ons nieuws van dinsdag 6 oktober 2015

Derde teaser Marvel/Netflix-superheldenserie 'Jessica Jones'
Series / Trailer

Derde teaser Marvel/Netflix-superheldenserie 'Jessica Jones'

Krysten Ritter wandelt over de straten van Hell's Kitchen.Na de rommelige slaapkamer en het bar-incidentje zie je hieronder de derde teaser 'Evening Stroll' voor Jessica Jones, na Daredevil de tweede superhelden-samenwerking tussen Marvel Entertainment en Netflix.

In deze nieuwe teaser zien we hoe Krysten Ritters Jessica Jones over de straten van Hell's Kitchen loopt en met een megasprong op het balkon van haar bureau Alias Investigations terechtkomt. Een vergelijkbaar beeld op Hell's Kitchen zagen we al in een teaser voor het eerder genoemde Daredevil.

In de dertiendelige serie zien we ook rollen van Mike Colter (Luke Cage), Carrie-Anne Moss (Harper), David Tennant (Kilgrave) en Rachael Taylor (Patricia "Trish" Walker). De eerste zal volgend jaar te zien zijn in zijn eigen serie, Luke Cage. Hiervoor zijn de opnames onlangs gestart. Vanaf 20 november zijn de afleveringen te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Woo maakt nieuwe misdaadserie 'Cognition'
Series / Nieuws

John Woo maakt nieuwe misdaadserie 'Cognition'

De regisseur maakte eerder films zoals Broken Arrow en Mission: Impossible 2.

Regisseur John Woo zal een nieuwe 'neo noir' misdaadserie met de titel Cognition produceren voor Catalyst Global Media.

Het verhaal van de serie gaat over twee verschillende moordonderzoeken die zich in twee totaal verschillende werelden afspelen; het door de economie geteisterde Mid-Westen van de Verenigde Staten en de overbevolkte straten van het Verre Oosten.

Alex Garcia Lopez, die onder andere de Britse cult-series Utopia en Misfits bedacht, zal Cognition schrijven en regisseren. De opnames van de acht afleveringen (die ieder een uur zullen duren) gaan volgend jaar van start. Woo, Terence Chang en Lori Tilkin zullen fungeren als uitvoerend producenten van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede trailer HBO-/Scorsese-project 'Vinyl' onthuld
Series / Trailer

Tweede trailer HBO-/Scorsese-project 'Vinyl' onthuld

Bobby Cannavale speelt in de serie het hoofd van een platenlabel.HBO heeft een tweede trailer van hun nieuwe, veelbelovende serie Vinyl vrijgegeven. De serie speelt zich af in de muziekscene van de jaren '70 en is een project van Martin Scorsese, Mick Jagger en Terence Winter, die allen als uitvoerend producenten van de serie zullen fungeren.

De hoofdrol in Vinyl wordt gespeeld door Bobby Cannavale (Blue Jasmine, Ant-Man), die een aan cocaïne verslaafd hoofd van een platenlabel speelt. Verdere rollen in de serie zijn weggelegd voor Olivia Wilde (Tron: Legacy), Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sorensen, Juno Temple en Jack Quaid.

De eerste aflevering van Vinyl wordt in januari 2016 door HBO uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen crossover 'Fear' en 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Geen crossover 'Fear' en 'The Walking Dead'

Alleen als het heel logisch volgt uit de verhaallijn.

Het eerste seizoen van Fear The Walking Dead is nu voorbij en het tweede seizoen dat volgend jaar zijn debuut gaat beleven, zal complete anders worden. De wereld is immers al tot een einde gekomen en het is nu de vraag hoe iemand kan overleven. Producent Gale Ann Hurd belooft in een interview met Deadline dat de wegen van zijn voorganger niet bewandeld zullen worden.

Een crossover zal ook niet snel gebeuren, gezien het feit dat men zo ver van elkaar vandaan zit. "Het zijn echt de regels van het universum. Ik bedoel, onze groep van overlevenden in The Walking Dead is nog niet eens in Washington D.C., in zes seizoenen tijd, en ze zitten helemaal niet zo ver daar vandaan. Dus om de Fear-personages de reis over het hele land te laten maken? Waarom? Ik bedoel, waarom zou je daarheen gaan? Hoe zouden we dat verklaren? Ik denk niet dat het natuurlijk volgt uit hun karakters en waar ze zich bevinden als de show begint. Het komt dus niet natuurlijk voort uit de personages en wat ze willen en nodig hebben. Je moet de logische wegen volgen."

Voorlopig blijven ze dan ook in Los Angeles en zullen ze niet dezelfde gebieden bezoeken als de personages uit The Walking Dead. Toch maken de showrunners het zich niet helemaal gemakkelijk, gezien het tempo van de Apocalyps. Wat denken jullie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 6
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 6

The Good Man maakt moeilijke keuzes.

Het was zondag al zover: de laatste aflevering van AMCs Fear the Walking Dead werd uitgezonden. Het seizoen zwabberde wat heen en weer, waarbij soms niet duidelijk werd wat men nou precies wilde. Duidelijk was dat het maatschappelijk verval plotseling en heel erg snel kwam. Daarnaast hield het leger de inwoners van een kleine gemeenschap voor dat de boel veilig en onder controle was. Maar vorige aflevering kwamen we erachter dat dit alles behalve waar was: het leger had de uitbraak niet meer in de hand en stond op het punt alle nog levende mensen te executeren en te vluchten.

Lees hier de recap van aflevering 1 & 2
Lees hier de recap van aflevering 3
Lees hier de recap van aflevering 4
Lees hier de recap van aflevering 5


De hel breekt los aan het begin van deze aflevering, The Good Man. De vorige keer zagen we nog hoe het leger vrijwel alle Walkers van L.A. opgesloten had in een arena. Maar de deuren worden opengebroken en militairen overrompeld. Het is chaos op de basis waar ze potentieel geïnfecteerde en stervende mensen vast houden. Geen wonder dus dat iedereen probeert het kamp te verlaten.

Daarbij heeft Nick het geluk dat Dr. Strand wel iets in hem ziet. De twee vluchten door het gebouw en Liza probeert in haar eentje te vluchten. Het gevolg is een ietwat chaotische wisseling van scènes, want enerzijds zien we hoe Nick en Strand het grote gebouw proberen te verlaten en anderzijds is er het moment dat Madison, Daniel, Ofelia en Travis arriveren en samen met Liza op zoek gaan naar Nick.

Een tweeledig avontuur dus, waarbij zo nu en dan ook spannende beelden vertoond worden waarin we zien hoe de Walkers de militairen overrompelen. Het zijn er dan ook zoveel en je gaat je afvragen waarom ze al die Walkers in de arena gepropt hebben en niet gedood.

In de kelders van het gebouw vindt iedereen elkaar. Daar gaat het even mis, want soldaat Adams die nog zo gruwelijk gemarteld was door Daniel, wil wraak nemen. Dat doet hij niet door Daniel neer te schieten, maar zijn dochter. Travis gaat door het lint en valt Adams daarop aan, slaat hem op de grond en blijft maar slaan. De pacifist is daarmee ineens een ander persoon geworden. (Maar blijft hij goed?)

De groep maakt in eerste instantie plannen om de woestijn in te gaan, waar weinig mensen zijn. Maar Strand heeft een beter plan: "Ik heb een huis op het water", zegt hij. Samen rijden ze door L.A., waar we nog een paar prachtige shots van verwoesting krijgen. Ze arriveren tegen zonsopgang in het huis van Strand. Een architectonisch meesterwerk, maar verderop in de oceaan ligt nog een mooie boot. Wellicht is dat dus het huis waar hij op doelde.

Echter, waar alles gelukkig lijkt te zijn, eindigt het seizoen toch nog enigszins duister. Liza blijkt gebeten te zijn door een Walker en kiest voor de dood. Ze is bang te zullen veranderen en benadrukt tegenover Madison (die samen met haar op het strand staat) dat iedereen geïnfecteerd is. Ze kan geen zelfmoord plegen en geeft Madison een pistool. Travis merkt het echter op de één of andere manier en pakt het geweer om Liza vervolgens zelf dood te schieten. Een pijnlijke daad, maar het laat zien dat moeilijke tijden om moeilijke beslissingen vragen.

Dit eerste seizoen van Fear the Walking Dead was misschien wel beter dan het eerste van The Walking Dead. Zo hier en daar nam men wat vreemde beslissingen (vooral met het leger), maar op zichzelf leek het redelijk plausibel. De personages waren ditmaal ook beter opgebouwd. Wat vinden jullie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Producenten 'Rome' en 'Game of Thrones' maken nieuwe epische fantasyserie
Series / Nieuws

Producenten 'Rome' en 'Game of Thrones' maken nieuwe epische fantasyserie

Een wereld in verval, vol oorlog, strijd en crisis, staat centraal.

Frank Doelger en Jonathan Stamp zullen een nieuwe fantasyserie maken. Zij produceerden eerder HBO-series als Game of Thrones en Rome, maar maken nu de overstap naar een nieuwe fictieve wereld. Ze zullen The Perished Land, zoals de epische serie gaat heten, schrijven én produceren.

De bedoeling is een compleet nieuwe fictieve wereld, Talanton geheten, een stammenwereld is waar menselijke en bovennatuurlijke krachten met elkaar te maken hebben. De serie zou zich af moeten spelen op een wereld die qua schoonheid lijkt op Midden-Aarde van Lord of the Rings, of Pandora van Avatar.

De wereld is "ruw en sensueel" en "op sommige momenten choquerend." De boel is ook gevuld met wraaklustige geesten, bizarre rituelen, bijgeloof en het bovennatuurlijke. Tegelijk moet de wereld zijn eigen Wereldoorlogen, Koude Oorlog, dictatoren, grondstofcrisissen en religies kennen en een episch heldenverhaal vertellen í  la Game of Thrones.

Vermoedelijk is de show in 2017 te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer 'Supermansion' met Bryan Cranston
Series / Nieuws

Teaser trailer 'Supermansion' met Bryan Cranston

Een groep oude superhelden in stop motion.Hierboven de teaser trailer voor de stop motion animatieserie Supermansion, een dertiendelige serie die wordt uitgezonden op Crackle en bedacht is door de makers van de tv-serie Robot Chicken.

In Supermansion staan de activiteiten centraal van The League of Freedom, een groep aan lager wal geraakte superhelden. Ze wonen ook nog eens in hetzelfde huis. Hun rol is compleet uitgespeeld, maar ze proberen wat ze kunnen om nog wat te betekenen voor de maatschappij. Als ene Groaner en andere schurken opduiken in Storm City krijgen ze een nieuwe kans.

De animatieserie herbergt stemmen van onder meer Bryan Cranston, Seth Green, Keegan-Michael Key, Jillian Bell, Chris Pine, Ron Perlman, Donald Faison, Jordan Peele, Nick Kroll, Anton Yelchin, Famke Janssen, Breckin Meyer en vele anderen.

Bovenstaande trailer circuleert al even op het web, maar we konden je deze niet onthouden. Er verschijnen dertien afleveringen. De eerste drie verschijnen op 8 oktober. Hieronder ook de poster:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.