search
Het was helemaal niet de bedoeling dat 'The Big Bang Theory' over nerds zou gaan

Het was helemaal niet de bedoeling dat 'The Big Bang Theory' over nerds zou gaan

'The Big Bang Theory'-bedenker Chuck Lorre vertelt dat jij in eerste instantie een andere insteek had voor de succesvolle serie.

Bas de Kramer
Wij hebben twaalf seizoenen lang kunnen genieten van The Big Bang Theory. De sitcom over een groep nerdy wetenschappers, hun vrienden en hun familie. Wisten jullie dat het in eerste instantie helemaal niet de bedoeling was dat de serie over nerds zou gaan?

Chuck Lorre, één van de bedenkers van de serie gaf in een interview aan dat het nooit de bedoeling was geweest om van de mannen 'geeks' te maken. De serie moest vooral de absurditeit benadrukken van vier hoogbegaafde wetenschappers die verschrikkelijk slecht waren in de meest alledaagse dingen in het leven.

Quote Chuck Lorre


"Ik ben hier niet mee begonnen met het idee dat ze nerds waren. Echt niet, dat gebeurde min of meer later. Ik was gefascineerd door het idee dat ze briljant waren in de wetenschap, maar volledig onwetend van het dagelijkse leven," deelde Lorre. De obsessie met stripboeken, films en videospellen kwam later in de serie eigenlijk vanuit zichzelf naar voren.

Hoewel niet oorspronkelijk gepland, werd deze toevoeging met open armen ontvangen door fans. De nerdy obsessies van onze favoriete personages maakte de serie natuurlijk veel grappiger en leuker.

Kijken


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Aanbevolen artikelen