search
Disney+ cancelt na slechts één seizoen zijn grote fantasyserie uit 2023
Series / Nieuws

Disney+ cancelt na slechts één seizoen zijn grote fantasyserie uit 2023

De serie American Born Chinese is door Disney+ al na het eerste, sterk ontvangen seizoen gecanceld.

In de zomer van 2023 verscheen op Disney+ de serie American Born Chinese. Het was een van de grote releases van de streamer dat jaar, buiten de bekende merken Marvel en Star Wars. Nu heeft Disney+ toch de stekker uit de serie getrokken.

De sterk ontvangen serie met acht afleveringen kwam onder andere van Shang-Chi-regisseur Destin Daniel Cretton en er waren rollen voor de grote namen Michelle Yeoh en Daniel Wu.

Chinese goden


In de serie ontmoeten we de tiener Jin Wang (Ben Wang) die moeite heeft om aansluiting te vinden bij zijn leeftijdsgenoten. Als hij de opdracht krijgt om uitwisselstudent Wei-Chen (Jimmy Liu) rond te leiden, belanden ze middenin een gevecht tussen mythische Chinese goden.

Die goden worden onder andere gespeeld door Daniel Wu en Michelle Yeoh, die invulling geven aan respectievelijk Sun Wukong en Guanyin. De serie is gebaseerd op de graphic novel American Born Chinese van Gene Luen Yang. Hij gebruikte verhalen uit het klassieke Chinese boek Journey to the West.

Gecanceld


The Hollywood Reporter meldt dat de kijkcijfers achterbleven, ondanks dat de ontvangst sterk was. Op de Tomatometer staat American Born Chinese op een sterke 94 procent, al komt de IMDb niet verder dan een 7,0/10 na ruim zesduizend stemmen.



SerieTotaal-recensent Jacoline Maes kwam tot drie sterren en schreef onder meer: "American Born Chinese is met name een vermakelijke serie, die weer een stap zet richting het diversifiëren van het medialandschap. Hopelijk kan het stap voor stap wel allemaal iets minder expliciet."

Disney+


Ben je toch nieuwsgierig naar de serie, dan vind je deze uiteraard nog op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen