search
HBO Max cancelt na twee seizoenen een van zijn grootste series
Series / Nieuws

HBO Max cancelt na twee seizoenen een van zijn grootste series

Maker David Jenkins komt met een bericht op zijn Instagram-account.

Our Flag Means Death worstelde niet met een gebrek aan populariteit. De piratenkomedie met in de hoofdrollen Taika Waititi en Rhys Darby scoorde prima bij de kijkers.

Desalniettemin maakte schrijver David Jenkins bekend dat het bij twee seizoenen zal blijven. HBO heeft de serie gecanceld, en de Revenge zeilt de verre horizon tegemoet.

Luxe bestaan ingeruild


De komedieserie is losjes gebaseerd op het leven van Stede Bonnet. Darby speelt een fictieve versie van deze rijke landeigenaar die zijn luxe bestaan inruilt om de Gentleman Piraat te worden.

Tijdens zijn avonturen ontmoet hij de beruchte Edward Teach, oftewel Blackbeard (Taika Waititi). De twee krijgen een relatie en beleven de nodige avonturen op hun schip de Revenge. In seizoen 2 werd de piratenkoningin Zheng Yi Sao (Rubio Qian) aan de bezetting toegevoegd.

Voet aan boord


Jenkins noemt de inzet van HBO-topmensen, zoals Casey Bloys, voor de serie. Ook het enthousiasme van de fans was een belangrijke factor wat het tweede seizoen betreft. Jenkins: "Het is droevig dat ik nooit meer voet aan boord van de Revenge zal zetten. Maar ik ben blij dat ik überhaupt kapitein heb mogen zijn".

Bekijk op instagram


Kijk Our Flag Means Death op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen