search
Scifi-serie '3 Body Problem' lijkt een opvolger van deze iconische serie
Series / Nieuws

Scifi-serie '3 Body Problem' lijkt een opvolger van deze iconische serie

In gesprek met The Hollywood Reporter onthullen de makers de kern van de gelijkenis.

De boekentrilogie van Liu Cixin werd door Netflix-baas Peter Friedlander onder de aandacht gebracht aan David Benioff en D. B. Weiss. De makers wisten hoe populair de reeks is, maar dat is niet wat hen over de streep trok.

Het tweetal zag onmiddellijk een gelijkenis met het project dat hen beroemd maakte, namelijk Game of Thrones. In beide gevallen wordt verteld hoe de mensheid omgaat met een komende, lugubere dreiging.

Hetzelfde patroon


In 3 Body Problem weet de mensheid dat er een buitenaardse invasie aankomt, maar dat dit echter pas over zo'n 400 jaar plaats zal vinden. Dit gegeven deed Benioff en Weiss onmiddellijk denken aan de fantasyserie waarin de Anderen langzaam maar zeker oprukken.

Weiss: "Wat we zo bijzonder vonden aan 'Game of Thrones' was dat we iets dergelijks niet eerder op het scherm hadden gezien. Dit verhaal ['3 Body Problem'] was totaal anders, maar dit element hebben de twee verhalen gemeen".

Uitgedaagd


De makers gaven tevens aan dat dit de eerste keer was dat ze zich weer uitgedaagd voelden. Benioff: "Het gaat niet zozeer om vechten tegen monsters met tentakels. Spijtig genoeg hebben we de laatste jaren gezien dat het mensen niet zo makkelijk afgaat om zich te verenigen wanneer er een globale crisis is".



"De buitenaardse wezens doen een beroep op mensen die denken dat ze beter zijn dan de rest, " besluit Benioff. De strijd zal dus net zo goed tussen mensen onderling zijn, waarbij sommigen de kant van de tegenstander kiezen. 3 Body Problem is vanaf 21 maart te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen