search
Van de 10 beste Netflix-series aller tijden zijn er twee in slechts een dag te kijken
Series / Nieuws

Van de 10 beste Netflix-series aller tijden zijn er twee in slechts een dag te kijken

Deze twee producties verdienen zeker een plek op je bingelijst.

Soms heb je zin in een goede serie maar wel eentje die niet te lang duurt. De Netflix Top Tien Aller Tijden biedt uitkomst.

Deze lijst biedt een weergave van het hoogste aantal streaming-uren in de eerste 91 dagen vanaf de première. The Queen's Gambit en Monster: The Jeffrey Dahmer Story staan op de vijfde respectievelijk de derde plek in deze Top Tien.

Weeshuis


De series zijn in verschillende genres en zijn, ieder voor zich, in een dag te bekijken. The Queen's Gambit telt zeven afleveringen. Anya Taylor-Joy speelt de hoofdrol in deze verfilming van Walter Tevis' coming-of-ageboek. Beth groeit op in een weeshuis gedurende de jaren 50. In die tijd kregen kinderen pilletjes om ze rustig te houden. De serie volgt Beths leven en hoe ze uitgroeit tot schaakkampioen. Op Rotten Tomatoes geeft het publiek 94% en je kunt The Queen's Gambit hier bekijken.

Lawine aan kritiek


Monster: The Jeffrey Dahmer Story telt tien afleveringen. Het is een huiveringwekkend verhaal dat scoorde als een tierelier. Hoofdrolspeler Evan Peters kreeg een Golden Globe voor zijn prestatie als seriemoodernaar Dahmer. Daarnaast kreeg Monster echter ook een lawine aan kritiek over zich heen, waaronder van de nabestaanden van de slachtoffers. Op Rotten Tomatoes geeft het publiek 82% en je kunt de serie hier streamen.

Wetenswaardigheden


Aan de series zijn leuke weetjes verbonden: zo was voor The Queen's Gambit niemand minder dan schaakgrootmeester Gary Kasparov adviseur.



Tot slot was Netflix genoodzaakt om voor Monster de LGBT-tag te verwijderen. Hoewel Dahmer homoseksueel was, zat de LGBT-gemeenschap niet te wachten op een serie die op een dergelijke manier werd aangeprezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen