search
Welkome update over 'Squid Game': seizoen 2 verschijnt nog dit jaar op Netflix

Welkome update over 'Squid Game': seizoen 2 verschijnt nog dit jaar op Netflix

Seizoen 2 van de hitserie Squid Game maakt vaart en staat nog in 2024 op Netflix.

Bram de Groot
De fans van de serie Squid game wachten al een tijdje op het vervolg. Het tweede seizoen gaat er zeker komen, maar het is al lang onduidelijk wanneer dat dan zal zijn. Nu horen we via Variety goed nieuws.

In een brief aan aandeelhouders heeft Netflix het tweede seizoen van de Koreaanse survivalserie van Hwang Dong-hyuk aangekondigd, samen met wat meer onthullingen en bevestigingen.

Seizoen 2


"Ondanks dat de stakingen van vorig jaar de lancering van een aantal titels hebben uitgesteld, hebben we een grote en gedurfde kalender voor 2024," stelt de brief volgens Variety. "Het publiek zal kunnen kiezen uit terugkerende succesdramas als The Diplomat S2, Bridgerton S3, Squid Game S2 en Empress S2"

De brief gaat verder: "...ongeschreven series zoals Tour de France: Unchained S2, Love is Blind S6, F1: Drive to Survive S6 en Full Swing S2; en gloednieuwe shows zoals 3 Body Problem (gebaseerd op de bestseller en van de showrunners van Game of Thrones), Griselda (met Sofia Vegara in de hoofdrol, die deze week in première gaat), The Gentlemen (van Guy Ritchie), Eric (met Benedict Cumberbatch), Avatar: The Last Airbender, Cien Años de Soledad (een Colombiaanse productie gebaseerd op de roman van Gabriel García Márquez) en Senna uit Brazilië."

Eerste seizoen


In 2021 verscheen het eerste seizoen en nog altijd is Squid Game de best bekeken serie van Netflix, met 265,2 miljoen vertoningen en 2,2 miljard kijkuren. Zelfs series als Wednesday en Stranger Things wisten niet dergelijke cijfers te realiseren.In januari 2022 werd het tweede seizoen van Squid Game aangekondigd door Netflix. "Absoluut. Het Squid Game-universum is nog maar net begonnen," zei Netflix CEO Ted Sarandos toen. Recent verscheen de echte spelshow Squid Game: The Challenge.

Aanbevolen artikelen