search
Geliefd personage ontbreekt in seizoen 5 'Stranger Things': gemiste kans om kritiek op de serie aan te pakken?
Series / Nieuws

Geliefd personage ontbreekt in seizoen 5 'Stranger Things': gemiste kans om kritiek op de serie aan te pakken?

Stranger Things seizoen 5 gaat door zonder dit geliefd personage, maar hij had heel veel kunnen betekenen voor de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4 van Stranger Things introduceerde een heleboel nieuwe personages die in een mum van tijd de meest geliefde personages van de franchise zijn geworden. We hebben het natuurlijk over Argyle, Chrissy en Eddie.

Argyle, gespeeld door Eduardo Franco, was de beste vriend van Jonathan in Californië. Hij was de pizzabezorger die voortdurend stoned was en altijd grappen maakte. Hierdoor werd hij een leuke afleiding voor het serieuze plot.

Seizoen 5


Seizoen 5 van Stranger Things is het laatste seizoen, maar hoogstwaarschijnlijk zal Argyle niet terugkeren. Franco heeft namelijk aangegeven dat hij geen telefoontje heeft gekregen en is er daarom van uitgegaan dat hij niet terugkomt voor seizoen 5.

Hoewel de Duffer broers hier ongetwijfeld een goede reden voor hebben, had zijn terugkeer heel veel kunnen betekenen voor de serie. Hij had in seizoen 5 namelijk vermoord moeten worden door Vecna, hoe slecht het ook klinkt.

Vecna


Stranger Things heeft vaak kritiek gekregen op het feit dat relatief weinig personages overlijden. De dood van een geliefd en ongevaarlijk personage zou de serie meer horror kunnen geven en het gevaar serieuzer en tastbaarder kunnen maken.

Bekijk op instagram


Seizoen 5 zou door een paar trieste doden terug kunnen keren naar de duistere en donkere toon van seizoen 1. Toen Barb overleed, was het meteen duidelijk dat geen enkel personage veilig was.

Deze spanning is zeer verwaterd gedurende de rest van de seizoenen. Het zou dan ook slim zijn om deze spanning terug te laten keren in seizoen 5 voor een epische afsluiting. De dood van Argyle zou hier het perfecte begin voor zijn geweest.

Te streamen op Netflix


Stream Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen