'X-Men' series staan los van de films

X-Men series staan los van de films

Er komt waarschijnlijk zelfs geen crossover tussen de twee series.

Jim Pedd, 17 oktober 2015 17:28

Eerder deze week werden maar liefst twee series aangekondigd rond de X-Men. Wat niet bleek uit die aankondiging, is de relatie van de series met het filmuniversum van Fox. Showrunner Noah Hawley, die verantwoordelijk wordt voor Legion, vertelde dat de series waarschijnlijk los van de films komen te staan. Zelfs onderling zouden er geen verbindingen komen.
”Legion is bedacht als standalone. Ik wil daar nog niet teveel over vertellen, maar het is echt niet opgebouwd als iets dat via de achterdeur opgebouwd wordt. Het is meer zo dat er een verhaal is dat ik wil verkennen, dat tegelijk in een groter universum zou passen. Dat is erg spannend, maar ik denk wel dat de serie op zichzelf moet kunnen staan. De mensen die het belangrijk vinden dat het een X-Men titel is, zullen dat merken. Je zoekt naar het grootst mogelijke en meest diverse publiek dat er is, dus dat is niet het belangrijkste. De serie op zichzelf, dat is wat telt. Ik denk dan ook dat Legion en Hellfire los van elkaar staan. We hebben er nog geen gesprekken over gehad, crossovers.”

Legion is het verhaal van David Haller, een jonge mutant die schizofreen is. Hij komt er mettertijd achter dat zijn visioenen en de stemmen in zijn hoofd echt zijn.

Bron: TVInsider

Lees meer over: hellfire, legion, marvel, fox, fx, series, noah hawley, bryan singer, lauran shuler donner, filmuniversum

Populair nieuws