search
Hoezo?! HBO-thriller scoort meer en meer kijkers, maar krijgt een slechte score op Rotten Tomatoes

Hoezo?! HBO-thriller scoort meer en meer kijkers, maar krijgt een slechte score op Rotten Tomatoes

Het nieuwste seizoen is aan een opmars bezig, wie bombardeert RT met slechte recensies?

Valeria Milić
Het eerste seizoen van True Detective wordt gezien als een vernieuwing in het detectivegenre. Na een matig ontvangen tweede en derde seizoen wordt seizoen 4 weer warm onthaald.

De kijkcijfers die in de VS door Nielsen gepubliceerd worden laten tot dusver per aflevering een toename van het aantal kijkers zien. Verder geven de critici op het moment van schrijven 93%, maar de kijkerswaardering blijft steken op een eigenaardige 67%.

Betrouwbare bron


Het is natuurlijk mogelijk dat kijkers en critici het met elkaar oneens zijn. De stijging in de kijkcijfers spreken de schamele publiekswaardering echter tegen.

De Nielsen-lijst (Nielsen TV Ratings) wordt in de VS gezien als een betrouwbare bron. Variety berichtte dat de derde aflevering maar liefst 2,7 miljoen kijkers heeft getrokken. Dit is een toename 35% ten opzichte van de première: deze trok 2 miljoen kijkers.

Tegenstrijdigheid


De tegenstrijdigheid kan verklaard worden vanuit het begrip 'review bombing'. Dit houdt in dat een kleine maar luidruchtige groep fans als een razende slechte beoordelingen gaat geven over een film of een serie.Wanneer er vervolgens genoeg lage beoordelingen worden gegeven, dan kan hierdoor de indruk gewekt worden dat het publiek de productie niet ziet zitten. Rotten Tomatoes geeft met andere woorden een indicatie weer, maar voor een compleet beeld spelen zaken als kijkcijfers een niet te onderschatten rol. Je kunt True Detective: Night Country streamen op HBO Max.

Aanbevolen artikelen