search
Ga op ontdekkingstocht met deze vier intrigerende docuseries op NPO Plus
Series / Featured

Ga op ontdekkingstocht met deze vier intrigerende docuseries op NPO Plus

Geef deze verrassende series op NPO Plus eens een kans.

Op NPO Plus komen er veel verrassende en intrigerende verhalen langs, die je nooit zou vinden bij commerciële partijen als Netflix en HBO Max. Zit er ook wat voor jou tussen?

Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau



Een reis door de geschiedenis die laat zien wie de Oranjes zijn en hoe het koningshuis van vandaag de dag is ontstaan. Bekijk nu bij NPO Plus.



Selma's oorlog



Philip Freriks gaat samen met verzetsvrouw Selma van de Perre terug naar haar plekken van herinnering. Ruim 75 jaar na de bevrijding heeft Selma, inmiddels bijna 100 jaar oud, nog steeds een duidelijke missie: blijven vertellen over de gruwelen die ze heeft meegemaakt, zodat dit nooit meer zal gebeuren. Bekijk nu bij NPO Start.



Dwars door de Lage Landen



Arnout Hauben loopt van Oostende aan de Vlaamse kust naar Pieterburen in het noorden van Nederland, samen met zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens. Tijdens de 900 kilometer lange tocht gaat Arnout op zoek naar de verhalen die de streken kleur hebben gegeven. Bekijk nu bij NPO Plus.



Onze jongens op Java



In Onze jongens op Java, de vierdelige serie die journalist en historicus Coen Verbraak voor BNNVARA maakte, vertellen veertien van hen alsnog hun verhaal. Onder wie ook Joop Hueting, die in 1969 als eerste melding maakte van oorlogsmisdaden die Nederlanders hadden begaan. Het was het laatste interview met Hueting; hij overleed in november 2018.

Bekijk nu bij NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen