search
George R.R. Martin walgt van "anti-fans" die online alles kapot maken

George R.R. Martin walgt van "anti-fans" die online alles kapot maken

De schrijver heeft weinig positiefs te zeggen over fans op sociale media.

Tom Veldman
De wereld kent George R.R. Martin als de schrijver wiens boeken de inspiratie waren voor Game of Thrones en House of the Dragon. Op zijn persoonlijke blog laat hij regelmatig van zich horen.

In een recente update gaat hij in op het afgelopen kalenderjaar. In de wijde wereld zag Martin veel ellende. Normaal vond hij troost in films en series, maar ook dat was in 2023 anders voor hem.

Toxic fans


''Ooit was het leuk om te discussiëren met andere fans over boeken en films'', zei Martin. ''Maar in het tijdperk van sociale media is het niet meer genoeg om te zeggen dat je een bepaalde film niet leuk vond om een bepaalde reden.''

''Sociale media worden geregeerd door anti-fans die liever praten over dingen die ze haten dan dingen waarvan ze houden. Ze halen plezier uit het dansen op het graf van elke film die flopt.''

HBO Max


Ook het laatste seizoen van Game of Thrones kreeg veel kritiek. Het debuutseizoen van House of the Dragon daarentegen werd erg goed ontvangen. Misschien kan het tweede seizoen van de fantasy-serie de beste man wat opvrolijken. Dat langverwachte seizoen komt deze zomer uit.De HBO-series Game of Thrones en House of the Dragon gebaseerd op het werk van Martin zijn te bewonderen op HBO Max.

Aanbevolen artikelen