search
18 jaar geleden beleefde 'Friends' een enorm succes met de speciale en best bekeken aflevering
Series / Specials

18 jaar geleden beleefde 'Friends' een enorm succes met de speciale en best bekeken aflevering

Tien seizoenen lang was 'Friends' een groot succes, de echte klapper verscheen in 1996.

De sitcom Friends van de Noord-Amerikaanse zender NBC is en blijft een van de succesvolste en best bekeken tv-series die er zijn verschenen. Van 1994 tot en met 2004 stemden miljoenen mensen iedere week af op weer een nieuwe aflevering.

De best bekeken aflevering verscheen ongeveer 18 jaar geleden na de Super Bowl, de jaarlijkse American football-finale die miljoenen mensen aan de buis gekluisterd houdt. De aflevering heet The One After the Superbowl.

The One After the Superbowl


De aflevering werd uitgezonden op 28 januari 1996 en deze duurde dubbel zo lang. The One After the Superbowl verscheen direct na Super Bowl XXX.

De aflevering gaat vooral over Ross (David Schwimmer) die erachter komt dat zijn voormalige huisaapje Marcel meespeelt in een film die wordt opgenomen in New York. Ross probeert een rol in de film te krijgen om zo zijn aapje weer een keer terug te zien.

Miljoenen kijkers


De aflevering trok een enorm aantal kijkers. The One After the Superbowl noteerde namelijk 52,925 miljoen fans en andere geïnteresseerden. Nog altijd is de aflevering het best bekeken programma dat direct na de Super Bowl is uitgezonden door NBC.



De aflevering is ook bekend om de vele gastoptredens van onder andere bekende acteurs. Onder meer Brooke Shields, Chris Isaak, Julia Roberts, Jean-Claude Van Damme, Fred Willard, en Dan Castellaneta zijn te zien. De nodige critici vonden dat dit de aflevering geen goed deed, al konden fans zich prima vermaken met het optreden van Shields.

Enorme kijkcijfers


Gedurende de tien seizoenen van Friends trok de sitcom heel wat kijkers. De premièreafleveringen van het tweede seizoen noteerden gemiddeld het sterkst met 31,7 miljoen kijkers.

Met gemiddeld 22,1 miljoen kijkers per aflevering scoorde het zevende seizoen van Friends het zwakst, maar het aantal is uiteraard nog altijd enorm. De allerlaatste (dubbel)aflevering The Last One kwam uit op 52,46 miljoen kijkers. Je kijkt alle afleveringen van Friends op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen