search
Grootse goudroof uit jaren 80 gaat heel gauw NPO Start overvallen
Series / Trailer

Grootse goudroof uit jaren 80 gaat heel gauw NPO Start overvallen

In de serie wordt een waargebeurde goudroof van ruim 90 miljoen pond gefictionaliseerd.

Nog even, en dan komt de Britse dramaserie The Gold NPO Start veroveren. De op feiten gebaseerde serie blikt terug op een heuse goudroof uit de vorige eeuw, die wordt onderzocht door detective Brian Boyce (Hugh Bonneville).

De spannende dramaserie werd in februari 2023 al uitgezonden door de BBC, en kon eerst een plekje vinden op BBC iPlayer. Paramount+ wist de rechten te verzekeren in andere territoria vanaf september 2023, maar in Nederland heeft nu NPO Start de serie te pakken.

Verhaal


De synopsis luidt: "De serie gaat over de overval op Brink's-Mat in 1983, waarbij voor 26 miljoen pond (gelijk aan 93,3 miljoen pond in 2021) aan ongemunt goud, diamanten en contant geld werd gestolen uit een pakhuis in de buurt van Heathrow Airport."

De synopsis gaat verder: "Ook verhaalt de serie over de grootschalige gebeurtenissen die in het daaropvolgende decennium volgden. Het was destijds de grootste roof in de geschiedenis en leidde tot meerdere internationale strafrechtelijke onderzoeken."

Cast en crew


Hugh Bonneville, Dominic Cooper, Charlotte Spencer, Sean Harris, Jack Lowden en Tom Cullen spelen de hoofdrollen in de serie.



De regie is in handen van Aneil Karia en Lawrence Gough. Een tweede seizoen is ondertussen al in de maak.

Release


The Gold trapt vanaf 2 maart af met een dubbele aflevering op NPO2 en NPO Start.

Wekelijks zal de rest van de afleveringen van de zesdelige serie volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen