search
'True Detective' seizoen 4 tilt kijkcijfers HBO Max naar recordhoogte
Series / Nieuws

'True Detective' seizoen 4 tilt kijkcijfers HBO Max naar recordhoogte

Het seizoen is nog niet eens afgelopen maar is nu al het best bekeken hoofdstuk.

Het is nu officieel bevestigd: het vierde seizoen van True Detective is nu echt de best bekeken editie in de HBO-franchise geworden. De kijkcijfers laten zien dat alle voorgaande edities inmiddels zijn ingehaald.

Het vierde seizoen, met Jodie Foster en Kali Reis in de hoofdrollen en getiteld als Night Country, heeft sinds de première vorige maand 12,7 miljoen kijkers verzameld over alle platforms. Hiermee heeft het het succesvolle eerste seizoen van de troon gestoten.

Veel bekeken, minder gewaardeerd


Het eerste seizoen True Detective, met Matthew McConaughey en Woody Harrelson, wist in totaal 11,9 miljoen kijkers te trekken. Er is echter wel een significant verschil tussen het eerste en vierde seizoen.

Hoewel Night Country het in kijkcijfers aanzienlijk beter doet, terwijl het seizoen nog niet eens afgelopen is, wordt het wel aanzienlijk minder gewaardeerd. Kijkers vinden het eerste seizoen een stuk beter dan het vierde. Op IMDb scoort seizoen één gemiddeld een 9,3 en seizoen 4 tot nu toe een 7,1.

True Detective is HBO-topper


Het vierde seizoen, en de serie in het algemeen, blijkt een echt HBO-kijkcijferkanon. Ter illustratie: het weet ook hits als The White Lotus en Succession te verslaan die respectievelijk gemiddeld 10,1 miljoen en 8,1 miljoen kijkers wisten te scoren.



Kijk alle afleveringen van True Detective op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen