search
Michael Fassbender en George Clooney maken grote spionage-serie
Series / Nieuws

Michael Fassbender en George Clooney maken grote spionage-serie

Fassbender gaat het na een lange loopbaan als filmacteur ook eens proberen als hoofdrolspeler in een serie.

Michael Fassbender zal naar verluidt de hoofdrol gaan spelen in de door George Clooney geregisseerde spionage-serie The Department, een productie van Smokehouse Pictures, MTV Entertainment Studios and 101 Studios.

De serie is een nieuwe versie van Eric Rochants Franse spionage-serie The Bureau, die gemaakt werd door Canal+ en Matthieu Kassovitz als hoofdrolspeler had.

Bijzondere serie


The Bureau ging over Guillaume Debailly, die lid is van een speciale tak van de Franse geheime dienst en na een zes jaar durende undercover-missie in Damascus terugkeert in Frankrijk.

Debailly heeft moeite om zijn valse identiteit en een affaire met een Syrische vrouw los te laten, maar bevindt zich uiteindelijk in een strijd tussen de Franse geheime dienst en de CIA.

Snel voor de camera's


De serie werd geroemd om het feit dat geopolitieke problemen werden aangestipt en dat de psychologie van de hoofdpersonages tot in detail werd ontleed.



De opnames van de Engelstalige versie van Clooney zullen dit voorjaar al beginnen in Londen. De uiteindelijke serie zal te streamen zijn via SkyShowtime.

In 2025 of dit jaar nog?


Keith Cox, Nina L. Diaz, David Glasser, Ron Burkle, David Hutkin, Alex Berger, Ashley Stern, Pascal Breton en Bob Yari zijn allen uitvoerend producenten van The Department.

Het is nog onduidelijk wanneer The Department precies te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen