search
Videoland-serie 'Evil' gaat kijkers flink verrassen met wending die niemand ziet aankomen
Series / Nieuws

Videoland-serie 'Evil' gaat kijkers flink verrassen met wending die niemand ziet aankomen

Bedenker Robert King geeft een toelichting in een interview met Collider.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De mix van het bovennatuurlijke, samenzweringstheorieën en technologie heeft een sterke serie opgeleverd. Evil eindigt jammer genoeg met het aankomende vierde seizoen, maar heeft nog steeds verrassingen in petto.

LET OP!! De onderstaande tekst bevat mogelijk spoilers!!

De sceptische psychologe Kristen (Katja Herbers) krijgt de grootste uitdaging tot zover voor haar kiezen. Het psychologische thrillerelement blijft natuurlijk gehandhaafd. Kristens ivf-baby, die bestaat uit haar genetische materiaal én dat van schurk Leland (Michael Emerson), zal echter ook voor de nodige humor zorgen.

Luier en fopspeen


Een belangrijke vraag in seizoen 4 is of kwaadaardigheid is aangeboren of niet. King: "Je kunt het heel pretentieus brengen, maar ook op een grappige manier. Met andere woorden 'hoe zou Leland zijn met luiers om en een speen in zijn mond?'".

De maker legt een link met het opvoeden van zijn eigen dochter, samen met zijn vrouw Michelle, die ook maker van de serie is. "Of je kind nu de anti-christ is of niet, het maakt niet uit want baby's zijn nu eenmaal moeilijk," aldus King.

Schaduw


Dat er ook een lichtere kant aan het slotseizoen zit betekent echter niet dat de serie de psychologische thrillerkant terzijde schuift. King geeft aan dat seizoen 4 hier geen gebrek aan zal hebben.



"Zuster Andrea gaat nog steeds de strijd aan met demonen, en dat zal voor de nodige griezelige momenten zorgen. Dan praat je over het sinistere gevoel dat je bekruipt. Je vraagt je dan af 'zag ik echt iets bewegen vanuit mijn ooghoek of was het gewoon een schaduw?'," besluit King.

Kijk de eerste twee seizoenen van Evil op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: hoe jij eigenlijk een abonnement op Videoland?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen