search
Unieke overeenkomst in aankomende 'Game of Thrones'-spinoffs: Vuur, Bloed en een bekende naam
Series / Nieuws

Unieke overeenkomst in aankomende 'Game of Thrones'-spinoffs: Vuur, Bloed en een bekende naam

Maar liefst vier van de Westeros-spinoffs in ontwikkeling delen een bekende naam.

Voor fans van Game of Thrones en George R.R. Martin's wereld liggen er mooie tijden in het verschiet. Er zijn namelijk een hele reeks spinoffs, prequels en sequels in ontwikkeling bij HBO. Die series verschillen van elkaar, maar hebben ook een opvallende overeenkomst.

Er is namelijk een mogelijkheid dat we maar liefst vijf verschillende Aegon Targaryen's gaan zien in alle series. De eerste Aegon zagen we in Game of Thrones zelf: de echte naam van Jon Snow bleek daar namelijk Aegon Targaryen te zijn. Als de Jon Snow-sequel doorgaat, zullen we Aegon dus terug zien.

Dunk & Egg


In House of the Dragon zagen we vervolgens maar liefst twee Aegons: prins Aegon en koning Aegon de Tweede. Beide personages zullen terugkeren in seizoen 2. Een andere Aegon die we gaan zien is Egg uit de verfilming van Tales of Dunk and Egg. 'Egg' is namelijk ook een Targaryen: zijn naam is een afkorting van Aegon.

Tot slot werd recentelijk ook bekend dat HBO werkt aan een prequel over de oorspronkelijke Aegon, beter bekend met zijn volledige naam Aegon 'the Conqueror' Targaryen, de eerste Targaryen die Westeros veroverde en de koninkrijken verenigde.

Zomer 2024


De eerstvolgende Aegons zullen deze zomer nog te bewonderen zijn in het tweede seizoen van House of the Dragon op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zit jij te wachten op al die Game of Thrones-spinoffs?

 • Jazeker, laat maar komen: hoe meer Game of Thrones hoe beter

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik ben naar 8 seizoenen Game of Thrones klaar met Westeros

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen