search
Horrorsucces uit 2022 jaagt op Netflix de stuipen op je lijf
Films / Nieuws

Horrorsucces uit 2022 jaagt op Netflix de stuipen op je lijf

De prima ontvangen horrorfilm Smile uit 2022 op de vierde plaats in de Netflix Top 10.

Naast de nieuwste avontuurlijke Netflix Original debuteerde afgelopen vrijdag ook de succesvolle horrorfilm Smile op Netflix en staat gelijk op de vierde plaats in de Top 10.

Smile zal dit jaar een vervolg krijgen, in oktober. Mocht je de prima ontvangen eerste film van debuterend regisseur Parker Finn nog niet gezien hebben, grijp dan nu je kans.

Glimlach


In de film maken we kennis met een kwaadaardige geest die een angstaanjagende glimlach heeft. Hij nestelt zich in de studente Laura Weaver die een patiënt van psychiater Rose Cotter wordt.

De psychiater wordt gespeeld door Sosie Bacon die je mogelijk herkent uit de series Narcos: Mexico (2020) en Mare of Easttown (2021). Andere rollen komen van Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Kal Penn, Rob Morgan en Caitlin Stasey.

Kaskraker


De Tomatometer staat op een indrukwekkende 79 procent en de IMDb noteert een lagere 6,5 na 155 duizend stemmen. Wereldwijd haalde de horrorfilm maar liefst een kleine $220 miljoen op. Check hieronder de openingsscène van Smile die gebaseerd is op de korte film Laura Hasn't Slept uit 2020 van regisseur Pinn.Het vervolg komt opnieuw van Pinn en Kyle Gallner keert terug als het personage Joel. Smile 2 staat gepland voor 18 oktober 2024. Je kijkt de eerste film hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen