search
De mysterieuze misdaadserie 'Defending Jacob' met en 7,8 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Specials

De mysterieuze misdaadserie 'Defending Jacob' met en 7,8 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien

De spannende serie 'Defending Jacob' is gewoon te bekijken op Apple TV.

Apple TV is momenteel een van de minder bekende streamingdiensten in Nederland. Dat terwijl het platform een goed aanbod heeft. Onder andere de serie Defending Jacob is er te bekijken.

Defending Jacob is een misdaad-dramaserie die in 2020 in première ging. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van voormalig advocaat William Scott Landay uit 2012.

Beschuldigd van moord


De serie vertelt het verhaal van Andy Barber (Chris Evans), die al 20 jaar lang een assistent-officier van justitie is in Massachusetts. Hij wordt gerespecteerd op zijn werk en in de gemeenschap. Ook is hij gelukkig met zijn vrouw Laurie (Michelle Dockery) en hun zoon Jacob (Jaeden Martell).

Maar dan vindt er een schokkende misdaad plaats en wordt het leven van Andy en zijn gezin overhoop gegooid: zijn 14-jarige zoon wordt beschuldigd van de moord op een klasgenoot. Jacob beweert onschuldig te zijn en Andy's ouderlijke instinct zorgt ervoor dat hij zijn zoon koste wat het kost wil beschermen.

Waarheid boven water


Wanneer er nieuwe feiten en veroordelend bewijs opduiken, realiseert Andy zich echter hoe weinig hij van zijn eigen zoon afweet. Het proces wordt nog intenser, waar het huwelijk tussen Andy en Laurie ook onder begint te lijden.



Andy zal dit keer zijn eigen proces moeten doorstaan, waarin er gekozen moet worden tussen het verleden dat hij heeft geprobeerd te verbergen en een toekomst die hij niet kan voorspellen. Lukt het hem om de waarheid boven water te krijgen?

Nominaties


Defending Jacob bestaat uit acht afleveringen. De miniserie werd genomineerd voor twee Primetime Emmy Awards, waaronder die voor cinematografie. De serie is gemaakt door Mark Bomback. Naast zijn acteerrol, was Evans ook uitvoerend producent.

Bekijk Defending Jacob op Apple TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: staat de misdaadserie Defending Jacob nu op jouw watchlist?

  • Ja, of al gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen