search
Verborgen juweel voor 'Yellowstone'-liefhebbers: deze iconische, maar ondergewaardeerde ouderwetse western
Series / Nieuws

Verborgen juweel voor 'Yellowstone'-liefhebbers: deze iconische, maar ondergewaardeerde ouderwetse western

Fan van Yellowstone? Geniet dan van deze ondergewaardeerde iconisch western.

Wanneer is het tijd om te stoppen met een serie? Productiehuizen, streamingdiensten en fans zullen het hier nooit over eens worden. Zo ook niet over het einde van deze ondergewaardeerde western die voor nog veel meer seizoenen door had kunnen gaan.

Met de groeiende populariteit van westerns zoals Yellowstone proberen steeds meer mensen het genre uit. Hoewel Yellowstone en alle spin-offs fantastisch zijn, is het ook goed om een kijkje te nemen naar oude westerns die de basis legde voor hedendaagse series.

Slechts 2 seizoenen


De ondergewaardeerde F-Troop was uitermate geliefd bij het publiek, maar werd na slechts twee seizoenen geannuleerd. En niet omdat de kijkcijfers te laag waren. De echte reden waarom de serie geannuleerd is, is nog steeds een mysterie.

F-Troop draaide voor 2 seizoenen van 1965 tot 1967 en vertelde het verhaal van kapitein Wilton Parmenter (Ken Berry). Hij heeft een cavalerieaanval gewonnen, nadat hij per ongeluk de verkeerde kant opgereden was. Zo heeft hij zijn baan als toezichthouder gekregen.

Het succes van F-Troop


F-Troop bracht iets nieuws naar het genre van de western, namelijk komedie. De afleveringen zaten vol humor, maar waren niet saai aangezien de vele verschillende personages elkaar uitbalanceerden.



Bovendien had de serie de kunst van fysieke komedie onder de knie. Hoewel de serie dus veel te vroeg geannuleerd is, zijn gelukkig alle afleveringen nog steeds te zien op Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij fan bent van westerns, vind jij dit een goede aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen