search
Scifi-knaller '3 Body Problem' van Netflix moet totaal onverwacht een cruciaal probleem binnen de serie oplossen
Series / Nieuws

Scifi-knaller '3 Body Problem' van Netflix moet totaal onverwacht een cruciaal probleem binnen de serie oplossen

De makers David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo kregen deze vraag voorgeschoteld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
3 Body Problem is een verhaal dat zich over meerdere eeuwen afspeelt. De beslissing van een wetenschapper in de jaren 60 blijkt onvoorziene consequenties voor de hele mensheid te hebben.

De makers Dan Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo zijn niet bepaald nieuwkomers in de wereld van televisie. Verder heeft de serie een megabudget. Je zou dus niet verwachten dat een nogal basaal element voor een gezonde uitdaging heeft gezorgd. Het betreft hier natuurlijk de buitenaardse wezens.

Vriendschap


In 3 Body Problem draait het verhaal om het voorkomen van een buitenaardse invasie. De hoofdpersonages zijn zich bewust van de komst van een buitenaardse ras genaamd de San-Ti. Dit zal over 400 jaar zijn en het doel is om de planeet in zijn geheel te veroveren.

Vanaf het begin is dus duidelijk dat het hier niet bepaald gaat om vriendschap sluiten met de mensheid. Een groep wetenschappers vormt samen met medewerkers van geheime diensten een team om de San-Ti af te weren.

Niet zo makkelijk


Jammer genoeg is de vertaling naar het scherm lang niet zo makkelijk als je zou denken. Met een budget van ruim $ 20 miljoen per aflevering is er zeker geen gebrek aan financiële middelen, toch krabben de makers zich achter het oor.



In Cixins boeken worden de San-Ti namelijk niet omschreven, dus wat het bronmateriaal betreft is dat dikke pech. Toen ComicBook het drietal hier rechtstreeks naar vroeg, zei Alexander Woo het volgende: "Dat lijkt me een geweldig probleem om te hebben. Dat betekent namelijk dat er meer seizoenen komen van de serie". Benioff was in dit opzicht wat opener en verwees naar een buitenaards wezen dat wél wordt omschreven, zij het gedeeltelijk.

Laten zien


Benioff: "Er zit een buitenaards wezen [in de boeken] dat wel wordt omschreven, en de naam is Singer. Niet per sé een van de veroveraars, maar als we zo ver zouden komen [in de verfilming] dan zou dat een van mijn favorieten zijn. Laten we dit personage op het scherm zien, of alleen maar gedeeltelijk? Zoals Alex [Woo] zegt, het zou een geweldig probleem zijn om te hebben".



In Cixins boeken kan het gebrek aan omschrijving op verschillende manieren gezien worden. Een interpretatie is dat de dreiging hierdoor onderstreept wordt. Je kunt het echter ook zien als een potentiële afleiding, het uiterlijk van de San-Ti doet er uiteindelijk niet toe.

Hamvraag


De hamvraag op dit moment is natuurlijk of er akkoord komt voor een tweede seizoen. De makers hebben in dat opzicht dus nog wel even de tijd om te beslissen omtrent de intergalactische dreiging. 3 Body Problem kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al gestart aan 3 Body Problem?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen