search
In deze Disney-serie maakte Zendaya uit 'Dune' en 'Euphoria' ooit haar debuut als actrice
Series / Nieuws

In deze Disney-serie maakte Zendaya uit 'Dune' en 'Euphoria' ooit haar debuut als actrice

Zendaya werd een Disney-ster door de serie 'Shake It Up', waarin ze de hoofdrol speelde naast Bella Thorne.

Voordat Zendaya een grote ster werd door rollen in Dune en Euphoria, was ze een Disney-ster, die haar debuut maakte als actrice in de serie Shake It Up. In deze komedieserie speelde ze de hoofdrol van Rocky Blue naast Bella Thorne die de rol speelde van Rocky's beste vriendin CeCe Jones.

Shake It Up is gemaakt door Chris Thompson en was te zien op Disney Channel vanaf 7 november 2010 in de Verenigde Staten en vanaf 2011 in een aantal Europese landen. Het bestaat uit 75 afleveringen, verdeeld in drie seizoenen. Een vierde seizoen, getiteld Shake it Up 4-Ever, was gepland, maar Disney Channel heeft de serie toen niet vernieuwd. Naast Zendaya en Thorne speelden ook Davis Cleveland, Roshon Fegan, Adam Irigoyen en Kenton Duty mee in de serie.

Verhaal


Shake It Up volgt de avonturen van beste vrienden CeCe Jones (Thorne) en Rocky Blue (Zendaya), die met de hulp van Rocky's broer Ty (Fegan) en zijn beste vriend Deuce Martinez (Irigoyen) hun dromen vervullen om professionele dansers te worden wanneer ze rollen als dansers krijgen in een lokale show genaamd Shake It Up, Chicago!.

CeCe en Rocky moeten omgaan met hun nieuwe omstandigheden terwijl ze hun sociale status op school behouden, CeCe's kleine broertje Flynn (Cleveland) in de gaten houden en de streken van hun tv-show, waaronder het evenaren van de vaardigheden van hun concurrentie, met name het broer-en-zus-duo Gunther en Tinka (Duty en Caroline Sunshine).

Soundtrack


Zangeres en voormalig Disney-sterretje Selena Gomez zingt het themalied Shake It Up, dat bij elke aflevering te horen was. Ook Zendaya en Thorne hebben een aantal liedjes gemaakt voor de serie, die te horen zijn op de soundtrack van Shake It Up. Zo heb je onder andere de liedjes Watch Me en Contagious Love waarop Zendaya te horen is samen met Thorne.In 2012, tussen de release van seizoen 2 en 3, kwam ook een film uit, genaamd Shake It Up: Made in Japan, die diende als een extra lange seizoensfinale van seizoen 2. In deze film van 90 minuten lang bevinden CeCe en Rocky zich in Japan waar ze schitteren in een interactieve dansvideospel.

Andere Disney-serie


Na Shake It Up en voordat ze te zien zou zijn in onder andere Euphoria, Dune en de Spider-Man-films, speelde Zendaya nog de hoofdrol in een andere Disney-serie. K.C. Undercover kwam zo'n twee jaar na Shake It Up uit en liep van 2015 tot en met 2018.De serie bestaat net als Shake It Up uit 75 afleveringen, verdeeld in drie seizoenen. Zendaya speelt de hoofdrol van K.C. Cooper, een middelbare scholier die traint om net als haar ouders een undercover-spion te worden.

Kijken?


Je kan Zendaya in Shake It Up zien die op Disney+ te vinden is. Ook de andere Disney-serie waarin ze te zien is, K.C. Undercover, kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Voor we Zendaya in Spider-Man: Homecoming zagen, had jij haar toen al eens gezien in zo'n Disney-serie?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen